MILOVAN JOVANOVIĆ EMISIJA "STAV" Srđan Bogosavljević: Bojkot izbora ne može da sruši vlast SNS i Aleksandra Vučića!

Izbori u Srbiji

Milovan Jovanović, Stav,
Milovan Jovanović, Stav, , Foto: Printscreen 02

 

* Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar je izrazio skepsu da će doći do približavanja stavova kroz dijalog

* Srđan Bogosavljević iz IPSOS stratedžik marketinga je naglasio da bi dobitnici bojkota mogle biti male partije koje bi izašle na izbore, a koje nisu bile parlamentarne, kao i stranke koje bi i van parlamenta

* Takođe Bogosavljević je rekao da bojkot ne može da sruši vlast SNS i Aleksandra Vučića

U emisiji "Stav" na TV O2, novinara i urednika Milovana Jovanovića, večerašnja tema je bila: Izbori u Srbiji!

 -Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar je rekao da su razlike u stavovima između vlasti i opozicije prevelike, te je izrazio skepsu da će doći do približavanja stavova kroz dijalog. Naglasio je i da je pozicija SNS i SPS u prrgovorima značajno dominantnija.

Klačar je izrazio optimizam u odnosu na usvajanje određenih pregovora civilnog sektora.Osvrnuvši se na mogućnost da bojkot bude parcijalan direktor CESID-a je rekao da će bojkot biti najverovatnije kompletan i uključivati bojkot parlamentarnih, pokrajniskih i lokalnih izbora.

Čitavo društvo treba najoštrije da osudi uvrede i pretnje Vučićevoj porodici u protivnom svima nam preti opasnost od velikog zla i nesreće

AUTOR: Alo.rs/Kurir/A.M. DATUM I VREME: 27.07.2019. 19:39 Reakcija * Milovan Jovanović, novinar i politički analitičar * Oštra osuda napada na porodicu Aleksandra Vučića * Uvreda Poznati novinar i politički analitičar Milovan Jovanović osudio je danas poslednje uvrede i napade na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

 Prof.dr Srđan Bogosavljević iz IPSOS stratedžik marketinga je na odgovarajući na pitanje kome odgovara bojkot i ko će biti dobtnik a ko gubitnik rekao da smatra da bi parlamentarne stranke i partije koje imaju vlast u određenim lokalnim samoupravama bili najveći gubitnici i da bi im bilo teško da opstanu bez javnog finansiranja. Bogosavljević je naglasio da bi dobitnici bojkota mogle biti male partije koje bi izašle na izbore, a koje nisu bile parlamentarne, kao i stranke koje bi i van parlamenta imale stabilno finansiranje, kakvih je malo.

Bogosavljević je takođe naglasio i da se poslednji uspešni bojkot desio davno u 18. veku. Takođe Bogosavljević je rekao da bojkot ne može da sruši vlast SNS i Aleksandra Vučića.

Na pitanje novinara Milovana Jovanovića kada su uslovi za izbore postali neprihvatljivi i šta se to suštinski promenilo u odnosu na izborne procese 2012, 2014, i 2016. Srđan Bogosavljevic je odgovorio da formalno gledano sve manje više isto kao što je i bilo.Nije se ništa promenilo.Birački spiskovi su najbolji od kada ih imamo i oni ne predstavljaju problem zaključio je prof.dr Bogosavljević.

 

 On se osvrnuo i na podatak da oko 1,5 miliona ljudi u biračkom spisku živi van Srbije i oni u najvećem delu ne glasaju. Zbog njih je izlaznost uvek niža, nego kada bismo gledali izlaznost u odnosu na punoletno stsnovništvo koje živi samo u Srbiji.

 Vladimir Pejić iz Faktor plusa je izrazio strah da bi bojkot mogao da dovede do eskalacija, u slučaju da deo društva počne da ne priznaje institucije i odluči se da na vlast dođe kroz recimo građansku neposlušnost.

Što ne izađete na izbore, ako smatrate da imate podršku! Svi su oni smejurija i ironija!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 04.09.2019. 19:35 Odgovarao na pitanje novinara Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Predsedništvo * Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio opoziciji na prozivke * Pozvao ih da izađu na izbore ako imaju podršku * Tvrde da je predsedniku opala podrška kod građana Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zapitao je danas predstavnike opozicije što ne izađu na izbore ako već smatraju da mu je opala podrška i u SNS i kod građana.

 

 Osvrnuvši se na kriterijume ko može, a ko ne može biti opozicija, rekao da niko nema pravo da proglašava ko može biti opozicija, a ko ne i da je u pitanju samo borba za čelnu poziciju među opozicionarima.

Pejić je naglasio da bojkot može da efikasno zamaskira snagu stranaka koje ne izađu na izbore, jer bi na njima rezultat bio jasno vidljiv. Što se snage stranaka tiče, rekao je da su po svim istrživanjima trenutno iznad cenzusa samo SNS, SPS, SZS i PSG.

 "SNS se konstantno nalazi na 50%. To je rezultat do kog se teško stiže, ali i koji se teško održava. Zbog toga su aktivnosti SNS-a učestale i obazrive".

SRBIJA NIJE BANANA DRŽAVA, IAKO IMA BANANA OPOZICIJU Jugović: Srbija je zahvaljujući Vučiću povratila integritet!

RAT OPOZICIJE POČEO JUTROS UŽIVO NA N1 Čedomir Jovanović pokrao Boška Obradovića!

PREBACILI SU MU 200 HILJADA EVRA Vučić otkrio - Strani predstavnici im davali novac!

BONUS VIDEO: Goran Vesić posle suđenja sa Draganom Đilasom

 

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: vikica
  17/09/2019 - 07:48
  Bojkot izbora nije nikakva velika stvar koja može poremetiti SNS.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi