Vučić najiskrenije: Valjda sam previše radostan, pa ne mogu da kažem sve onako kako sam hteo! (FOTO)

Alo! | vesti 2018-11-20 10:42:06 2018-11-20 10:42:06

Lažna država Kosovo nije primljena u Interpol, predstavnici Prištine demonstrativno napustili salu

Tanjug/Dimitrije Goll

"Mi smo bili umereni optimisti, nadali smo se dobrom rezultatu. Rezultat je veoma dobar. Ako pogledate prvi krug, oni čak nisu ni dobili većinu, a ne da su bili blizu dve trećine. Govorim vam kakvo je raspoloženje u svetu. To govori da je Srbija osnažila svoju poziciju, ali ne smemo biti euforični. Ovo je uspeh male i prskosne zemlje Srbije", rekao je Vučić na početku obraćanja.

Pročitajte još:

 

Predsednik Srbije zahvalio je svim zemljama članicama Interpola koje su glasale protiv prijema lažne države Kosovo u tu organizaciju.

"Pokazali smo da Srbija nije zemlja koju je lako pobediti i poniziti", poručio je Vučić.

Predsednik je ocenio da Srbija mora razmišljati o svom ekonomskom nepretku.

"Radićemo i sa svih tih 76 zemalja. Želimo da im pokažemo koliko nam je stalo do kompromisnog rešenja. Želimo da im pokažemo i da Srbija nije zemlja koju je lako pobediti, poniziti i pregaziti", rekao je Vučić najavljujući saradnju i sa onima koji su glasali za prijem Kosova u Interpol.

Vučić je napomenuo da je bilo samo jednog iznenađenja prilikom glasanja.

"Mi smo se, da budem iskren, nadali da će Paragvaj biti uzdržan. Oni su glasali protiv nas", otkrio je predsednik dodajući da se saradnja i sa ovom zemljom biti nastavljena.

 

On je rekao da je ovo uspeh, ali da Srbija ne sme svoju budućnost da zasniva na prikosu i inatu, već na racionalnom pristupu.

"Srbija mora da želi kompromis i da razume kakvi su odnosu u svetu, da razmišlja o svom ekonomskom napretku i koja ne sme ovu prilku da koristi ni da ponizazva ni da nipodaštava prištinsku stranu, ni sve one koji su iz petnih žila pokušavali da pomognu prištinsku stranu", rekao je Vučić.

On je naveo da smo bili umereni optimisti i nadali smo se dobrom rezultatu, a da je rezultat o prijemu takvozvanog Kosova za Srbiju veoma dobar, što govori kakvo je raspoloženje u svetu.

"Ponosan sam na borbu Sribje, male zemlje bez mnogo novca i moći u svetu, koja je uspela da se izbori protiv najmoćnijih sila sveta i da pokaže koliko je vredno čuvati svoj integritet i nezavisnost", rekao je Vučić.

"Rekli su da sam lud što sam verovao u pobedu. Čestitam našem narodu" rekao je predsednik napominjući da smo se namerili na velike sile, a da smo opet pobedili. Predsednik je dodao da je "previše radostan, pa ne može da kaže sve onako kako je hteo".

Podsetimo, samoproglašena država Kosovo nije uspela da postane članica Interpola.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović proglasio je pobedu na glasanju za članstvo takozvanog Kosova u Interpolu. On je na Tviteru napisao: "Pobeda".

Svi mediji u Prištini javili su danas kratko da Kosovo ni iz trećeg pokušaja nije primljeno u članstvo Interpola.

Kosovo nije uspelo da obezbedi dve trećine glasova da bi postalo deo jednog od najvažnijih sigurnosnih mehanizama u svetu, javila je Gazeta Express.

Expand player
Pogledajte više