Aleksandar Vučić i Milorad Dodik
screenshoot/Instagram
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

screenshoot/Instagram

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, Foto: screenshoot/Instagram

Predsednik Vičić oglasio se na svom Instagram profilu:

"Republika Srbija smatra da odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine mogu i moraju da budu unapređeni, pre svega kroz značajnije ekonomske integracije, povezivanje ljudi i pogled koji je uperen u budućnost, a ne u prošlost.

Srbija neće ni na koji način zatvarati granicu za ljude iz Republike Srpske, bez obzira na epidemiološku situaciju u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Александар Вучић (@avucic)

Srbija je pomogla značajnim finansijskim sredstvima Republici Srpskoj – poslednji put u iznosu od 20 miliona evra (40 miliona konvertibilnih maraka), te će nastaviti da pruža svaku vrstu ekonomske i finansijske podrške našem narodu u Republici Srpskoj. Srbija smatra da je Dejtonski sporazum moguće promeniti samo uz saglasnost sva tri konstitutivna naroda i dva entiteta, uz činjenicu da Republika Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i ni na koji način ga nije i neće narušavati, ali zahteva da se prekine sa pretnjama ukidanjem i nestankom Republike Srpske, jer je Republika Srpska ustavna kategorija Bosne i Hercegovine, proizašla iz dogovora o miru tri konstitutivna naroda i potvrđena u Dejtonu."