Naser Orić
Tanjug/Almir Ražić
Naser Orić

Tanjug/Almir Ražić

Naser Orić, Foto: Tanjug/Almir Ražić

Odgovor na ove gnusne laži stigao je brzo od predsednika Srbiji, koji je rekao da, za razliku od Nasera, on nije ubica, te da bi te klevete bile samo bizarne da ne potvrđuju činjenicu da sa raznih adresa iz regiona neprestano stižu optužbe na račun Srbije i njenih vlasti.

Pročitajte još:

 

Orić je objasnio da je od stranih obaveštajnih službi dobio pouzdane informacije da se sprema njegovo ubistvo, a da mu je glavni doušnik bio jedan makedonski obaveštajac. Ubrzo posle toga, dodao je, ta saznanja potvrdio mu je i, kako je rekao, „veoma uticajan Albanac“, koji je bio u Hagu zbog zločina nad Srbima.

- Dobio sam informaciju da je Vučić u jednoj od kancelarija u Srbiji razgovarao sa direktorom BIA i rekao: “Daj, bre, da završimo priču s tim Orićem“ - ispričao je Orić i dodao:

- Prate me, snimaju dronovima noću. Sumnjam u Dragomira Andana, bivšeg direktora policije RS, on priprema teren - naveo je.

 

Predsednik Srbije je govoreći o Orićevim navodima primetio da je to samo jedna u nizu optužbi koje iz regiona stižu na račun Srbije i konstatovao da on i Orić nisu ista fela.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik je istakao da je makedonski premijer Zoran Zaev rekao da su se on (Vučić) i Orban sastali sa Mickovskim (Hristijanom, liderom VMRO-DPMNE) i da je sumnjivo šta su pričali. Vučić je kazao da je Mickovskog sreo u Helsinkiju, na samitu EPP-a i da „ni dve reči“ nije sa njim progovorio, da nikakvog kontakta posle toga nije imao sa njim, kao i da nikada sa Mickovskim nije razgovarao o Nikoli Gruevskom.

Istakao je da zna da je on svima kriv i da razume da je to zato što Srbija više nije „džak za udaranje“, nije ekonomski bespomoćna, već napreduje i štiti svoj integritet, ponos i dostojanstvo.

Komentarišući celokupnu situaciju, politički analitičar Dragomir Anđelković za „Alo!“ kaže da je sada već svima jasno da je veliki deo regiona ušao u svojevrsnu koaliciju koja ima za cilj da uništi Srbiju.

Ni da me Tramp zove...

Vučić je podvukao da su posle novih mera Prištine pale u vodu sve laži albanskih političara s Kosova da su za mir i dijalog.

- Ne postoji ta sila na svetu i taj čovek na svetu koji će me naterati da razgovaram o bilo čemu dok se takse ne povuku, ni da me pozove Tramp lično - istakao je predsednik Vučić.