SVAKO OD NAS MORA BITI SPREMAN Srbija na ivici RATA - Građani očekuju poziv za ODBRANU ZEMLJE!

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će politika učiniti sve da ne dođe do sukoba, ali svi moraju biti spremni da se odgovori svakome ko bude pokušao da ugrozi zemlju.

Konvoj, Vojska
Konvoj, Vojska, Foto: Tanjug/Jovo Mamula

"Divljački pokušaj upada Prištine na sever Kosova i Metohije samo nas podseća da nam je rezerva neophodna i da svako od nas mora da bude spreman da brani svoju zemlju ako do toga dođe", rekao je Vulin tokom obilaska vojnika na obuci u rezervnom sastavu, starije od 30 godina, u Drugom centru za obuku u valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić“.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je, u pratnji zamenika komandanta Centra pukovnika Zorana Cvetkovića prisustvovao izvođenju taktičke obuke, a nakon razgovora s vojnicima i starešinama, istakao da nijedna profesionalna vojska nije u stanju da zaštiti svoju zemlju sama i zato postoji rezervni sastav.

Rekao je da je veoma zadovoljan majskom klasom rezervista, koji su pokazali da su visoko motivisani i koliko im je stalo do njihove zemlje, a odazvali su se u do sada najvećem broju.

BOŠKO JE VOJVODA U HULAHOPKAMA! Bivši lider DS-a uništio vođu Dveri!

Vulin je dodao da je, pre svega, reč o ljudima koji su spremni da uče, koji hoće da uče i spremni su da na kratko ostave svoje porodice i svoje poslove i budu na usluzi svojoj zemlji i svom narodu.

Ministar je istakao da se vojnici na obuci u rezervnom sastavu pripremaju da brane svoju zemlju i poručio im je da je ponosan na njih.

"Postižu izuzetno dobre rezultate, veoma se trude, sve svoje obaveze izvršavaju u skladu s potrebama Vojske i onako kako su im starešine naredile, a iznad svega, osećaju ljubav prema svojoj zemlji. Mi ćemo nastaviti sa ovakvom politikom u narednim godinama, rezerva će biti i snažnija i brojnija“, zaključio je ministar Vulin.

Na poligonu za pešadijske prepreke valjevske kasarne obuku s vojnicima danas je izvodila i potporučnik Milena Ðokić, koja je na dužnosti komandira voda.

Vojna policija, 5. bataljon, Vojska Srbije
Vojna policija, 5. bataljon, Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane/Damir Banda

Ona je istakla da su vojnici pokazali visok nivo zalaganja tokom prethodne tri nedelje i ni u jednom trenutku nisu pokazali nezadovoljstvo, nedisciplinu, već su u svakom trenutku bili spremni da izvrše svako naređenje i sve što je u programu obuke

U majskoj klasi lica na obuci u rezervnom sastavu je i Nenad Stojanović iz Kragujevca, doktor matematičkih nauka, zaposlen na Prirodnomatematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

On je život i rad tokom obuke, u maniru profesije, ocenio s najvišom ocenom deset, a izdvojio je disciplinu i profesionalne starešine i dodao da se na obuci stiču neka nezaboravna drugarstva i prijateljstva.

ŠIPTARSKI MENTORI KLINTON I KLARK NAREDILI TAČIJU I HARADINAJU Sever Kosova morate okupirati do 5. juna, po svaku cenu!

Vojnik Malić Salihagić iz Sjenice, po profesiji pravnik, takođe, provodi 14. dan obuke u kasarni u Valjevu.

"Sada sam imao priliku i sam to da vidim. Iako sam drugačije o tome razmišljao, sada vidim da je to jedan uređen sistem koji funkcioniše“, istakao je Malić i izrazio zadovoljstvo i zahvalnost što mu je, tokom obuke, kao Bošnjaku, u vreme Ramazanskog posta, omogućena posebna ishrana i vreme obroka.

Od ukupnog broja lica koja su u maju ove godine pozvana na obuku u rezervnom sastavu lica starijih od 30 godina, beleži se veći odziv od očekivanog, pa je u Centru u Somboru trenutno na obuci 104 lica, u Drugom centru u Valjevu 90, a u Trećem centru u Leskovcu na obuci je 97 lica.

Povezane vesti

 • Korisnik: brka
  01/06/2019 - 09:33
  Hoce li vulin u prve redove covek koji nije sluzio vojsku.
 • Korisnik: sumadija
  31/05/2019 - 16:18
  Gradimo fabrike, otvaramo mega auto-puteve, "povećavamo" plate i penzije, i radjamo sinove da bi išli u rat, kome ostavljamo fabrike i puteve? Mozda Kinezima, stancima, ko će to Aleksandre da ide u rat, koja majka ima decu na bacanje? Ja nemam...
 • Korisnik: Ciga
  31/05/2019 - 14:38
  A sto ne pitas tog Sa Kurs od 15 dana sta bi pre? Da radi gradjevinu u nemacku I pobegne od srbije za uvek il da ratuje za tu srbiju....
 • Korisnik: Pilson
  31/05/2019 - 07:51
  Super...s obzirom na negarivnu selekciju decenijama ovo bi bila pozitivna jer niko pametan ne bi išao da služi ovim udbaškim jajarama i da gine kako bi oni utvrdili svoju enormnu pljačku. Tako da ako dodje do nekog rata procenat pametnih ljudi bi se drastično povećao.
 • Korisnik: Goga
  31/05/2019 - 00:49
  Ludilu nikad kraja...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi