Bratislav Jugović
Alo.rs
Bratislav Jugović

Alo.rs

Bratislav Jugović, Foto: Alo.rs

Izjavu Bratislava Jugovića, člana Glavnog odbora SNS-a prenosimo u celosti: 


Aleksandar Vučić nije samo predsednik Srbije, on je u političkom smislu lider svih Srba na ovim prostorima.

Mlađan Đorđević je Đilasov kum i potencijalni kandidat za predsednika Srbije 2022. Đorđević nije uspeo da bude lider ni u opoziciji, ali mašta da jednog dana bude na Vučićevoj poziciji.

Snovi ne mogu da budu ostvareni čoveku koji za predsednika Srbije i poglavara Srpske pravoslavne crkve kaže da su Paja i Jare.

Ako je već jare po sredi Đorđević bi trebalo da objasni Đilasu i Bošku Obradoviću značenje srpske krilatice "ne može i jare i pare". To bi za Đilasa značilo da moć naroda ne trpi moć tajkuna, a za vernike bi značilo da štrajk glađu nije post, već nerazumno ponašanje osenčeno ludilom. Boško Obradović se svojim besmislenim i lažnim štrajkom glađu upuštao u ludilo udaljan od pravoslavlja i pravoslavnih vrednosti.

Zbog čega Mlađan Đorđević, osim ako nije samo i baš samo Đilasov vragolan, očekuje da će patrijarh SPC Obradovićev štrajk glađu oceniti kao podvig!? U ludilu ne može da vaskrsava snaga i jedinstvo srpskog naroda na prostoru bivše Jugoslavije.

Samo u ludilu centralna ličnost opozicione političke scene može da bude osoba poput Boška Obradovića koja je u četrdesetim ponovo u pubertetu. U ludilu može samo da nam se desi da umesto naroda odlučuju tajkuni. Ali Srbija je izabrala razum umesto ludila“.