Srbija dve nedelje bez Vlade!

D.Ramadani - V.Nestorović | vesti 2017-08-09 17:07:23 2017-08-09 17:07:23

Srbija dve nedelje bez Vlade!

Aleksandar Dimitrijević

Naredna sednica Vlade Srbije očekuje se tek 18. avgusta, jer je skoro cela Vlada sa premijerkom Anom Brnabić na čelu zbrisala na odmor. Da stvar bude gora, iako je Brnabićeva od svojih ministara dopisom tražila da joj dostave plan svoj godišnjih odmora, jedini koji je to učinio je ministar privrede Goran Knežević, ekskluzivno saznaje „Alo!” iz dobro obaveštenih izvora.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poslala je dopis svim ministrima sa zahtevom da je obaveste u kojem periodu će koristiti godišnji odmor. Kako „Alo!” saznaje, odgovor je dobila jedino od ministra privrede Gorana Knaževića, koji je potvrdio naša saznanja. Ostali su se oglušili o njen dopis.

Naime, ministar Goran Knežević kaže za „Alo!” da je po svim pravilima, uredno i na vreme prijavio korišćenje svog odmora u trajanju od sedam radnih dana.

- Ne znam za druge, ja sam uredno odgovorio na dopis premijerke Ane Brnabić i naveo da bih koristio sedam dana odmora - rekao je Knežević za naš list.

Ana sa partnerkom uživa na mediteranu!

Premijerka Srbije Ana Brnabić se nalazi na odmoru od 5. do 14. avgusta i kao destinaciju je odabrala jednu mediteransku zemlju. Iako je bilo spekulacija da predsednica Vlade uživa u jednoj susednoj zemlji, Brnabićeva je zbog aktuelnih problema koje ta zemlja ima sa Srbijom ipak odlučila da predahne na Mediteranu. Odsela je u hotelu sa pet zvezdica, gde uživa u svim pogodnostima koje to luksuzno odmaralište pruža. Brnabićeva na raspolaganju ima nekoliko bezena, kao i saune, fitnes program, masaže i sve što tako luksuzni hoteli mogu da ponude svojim gostima. Brnabićeva će tokom odmora imati priliku da uživa u najraznovrsnijoj mediteranskoj hrani, ali i u njihovim svetski poznatim vinima.

Interesantno je da su osim premijerke trenutno na odmoru i dva potpredsednika Vlade - Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić nije na godišnjem odmoru, već trenutno vredno izvršava svoje poslovne obaveze. Ljajić je u izjavi za naš list stao u odbranu svojih kolega koji se brčkaju na moru.

- Mislim da je potpuno normalno da ljudi idu na odmor, pa što to ne bi važilo i za ministre - kazao je za „Alo!” Ljajić, upitan da prokomentariše da li mu smeta to što radi dok većina njegovih kolega odmara.

- Klasična je demagogija da optužujemo nekog što izdvoji 7-10 dana za letovanje. Ja sam u specifičnoj situaciji, jer sam ministar za turizam, pa u jeku sezone moram da budem ovde - zaključio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na odmoru se ne nalazi ni Ljajićev kolega i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je juče posetio privredno društvo HK „Krušik” u Valjevu.

Svoje obaveze i tokom paklenih vrućina vredno obavlja i ministar za rad Zoran Đorđević, koji se juče sastao sa ambasadorom Katara Mubarakom bin Fahadom el Tanijem.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić juče se sastao sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN i šefom UNMIK-a Zahirom Taninom.

Podsećanja radi, „Alo!” je juče pisao da je skoro cela Vlada sa premijerkom na čelu zbrisala na daleke morske destinacije. Prema saznanjima našeg lista, Brnabićeva se sa svojom partnerkom kupa na Mediteranu, iako je prošlo samo mesec dana otkada je izabrana na najmoćniju funkciju u Srbiji. Prema saznanjima „Alo!”, na morskom brčkanju su i Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović.

Ružić gledao fudbal u Skoplju!

 

Ružić zbrisao u Makedoniju! Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter podelio je fotografije iz Skoplja. On je tamo otputovao jer se u našem susedstvu, u Makedoniji, igralo finale Superkupa Evrope. - Zapadni Balkan je u Evropi. Fudbal spaja nacije i produbljuje razumevanje - napisao je ministar uz objavljene fotografije sa stadiona.

 

Expand player
Pogledajte više