Srbi uznemireni onim što su videli na "Gugl" mapi!

Alo.rs/V.P./N.M. | vesti 2019-01-04 15:03:01 2019-01-04 15:03:01

Srbe u Bujanovcu uznemirila je najnovija mapa kompanije "Gugl" na kojoj je upisano da je jedna ulica u ovom gradu dobila ime teroriste Ridvana Ćazimija, alijas komandanta Lešija iz obližnjeg šiptarskog sela Veliki Trnovac.

Privatna arhiva

Nealbanski živalj ogorčen je što je "Gugl" nacrtao da se na tablama nekoliko manjih saobraćajnica u Velikom Trnovcu našlo ime ozloglašenog osnivača i vođe šiptarske terorostičke organizacije OVK Adema (Fazlija) Jašarija.

Pročitajte još:

Zbunjeni su, uplašeni i ogorčeni Srbi zbog novog prekrajanja toponima u režiji "Gugla" i veruju da se predstavnicima poznate svetske kompanije potkrala nezapamćena greška. Ima i onih koji veruju da je reč o brutalnoj provokaciji šiptarskig lobija u svetu.

Predstavnici Srba već su se obratili "Guglu" za objašnjenje, ali odgovor još nije stigao. Zabrinuti Srbi podsećaju da lokalni Albanci prkose i rugaju se srpskoj državi spomenikom jednom od komandanata terorističke OVPMB Ridvanu Ćazimiju u Velikom Trnovcu. Od 2002. godine na spomeniku se nekažnjeno vijori zastava tuđe države Albanije. Komandant Leši poginuo je 24.maja 2001. godine na brdu Guri gat (Crni kamen) za vreme sukoba pobunjenih Šiptara sa združenim snagama bezbednosti.

Uplašeni Srbi naročito negoduju zbog navodnog preimenovanja ulica u Velikom Trnovcu, koje su dobile ime Adema Jašarija, koga su sa još 65 terorista 5. marta 1998. godine u Donjem Prekazu na Kosmetu ubile specijalne policijske snage.

Rovite međunacionalne odnose u opštini Bujanovac 2016. godine narušili su šiptarski odbornici koji su odlučili da se centralni gradski Karađordjev trg preimenuje u Skenderbegov. Resorno ministarstvo Srbije odbilo je provokativnu odluku i zahtev šiptarskih odbornika.

 

Expand player
Pogledajte više