Mandić i Bećković
Alo! M.Josida
Mandić i Bećković

Alo! M.Josida

Mandić i Bećković, Foto: Alo! M.Josida

Svečanosti su prisustvovali Matijina ćerka Olja Bećković, bivši jugoslovenski premijer Momir Bulatović, vladike Amfilohije i Joanikije, ali je najveću pažnju svojim pojavljivanjem izazvao bivši predsednik SRJ i premijer Srbije Vojislav Koštunica, koji je godinama u potpunoj ilegali.

PROČITAJ JOŠ:

Nagradu koja je dodeljena Bećkoviću NSD je ustanovio prošle godine, na stogodišnjicu ujedinjenja Crne Gore i Srbije, a dodeljena je prvi put.

Dodela ordena Bećkoviću

Alo! M.Josida

Dodela ordena Bećkoviću, Foto: Alo! M.Josida

- Želimo da ovim ordenom okitimo našeg najvećeg živog pesnika, Matiju Bećkovića. Glas Matije odjekuje decenijama Crnom Gorom. I svi ga razumeju. Svi pamte njegove besede i to je dokaz da je srpski jezik naša riznica. Nemamo pravo da se odreknemo svojih predaka po kojima je srpski narod prepoznatljiv - kazao je Mandić.

PREPORUČUJEMO:

On je za "Alo!" naveo da mu je srce puno što je sednica stranke održana baš u Beogradu i u prisustvu velikih ljudi.

- Mnogo sam srećan danas, u Srbiji živi više od jedne Crne Gore, ovde svakog doživljavamo kao svog. Mnogo nam je važno što smo ovde, ovo će mnogo značiti našem narodu u Crnoj Gori jer će znati da nije ostavljen, nije zaboravljen i da antisrpski režim mu ne može ništa. Posebno me raduje što je danas sa nama i gospodin Koštunica, ovo je jedno od njegovih prvih pojavljivanja u javnosti posle mnogo godina, on je naš prijatelj, koji jeste ostavio politiku, ali je dolaskom pokazao da mu je važno da podrži srpski narod u Crnoj Gori - kazao nam je Mandić. 

Mandić, Bećković i Koštunica

Alo! M.Josida

Mandić, Bećković i Koštunica , Foto: Alo! M.Josida

 Zahvaljujući se na ordenu, Bećković, kome su crnogorske vlasti nedavno zabranile ulazak u tu zemlju, rekao je da to priznanje predstavlja posebnu čast za njega.

- Ni ovakvog skupa, ni ovakve svečanosti, ni ovakvog mog događaja nije bilo do danas. Hvala svima koji su smogli snage da dođu u Beograd, a znaju da se moraju vratiti u Crnu Goru. Manje vas je tamo nego ovamo. Ne znam ko me je više uvažio - ili braća koja su me prognala ili ova koja su me odlikovala. Koliko god su me isterivali iz njihove Crne Gore, nisu mogli iz moje - kazao je Bećković.