"Srbi u Crnoj Gori ne mogu biti ministri"

Zbog čega je u Crnoj Gori prihvatljivo sve, osim da Srbi budu ministri?!

Milica Đurđević Stanikovski
Milica Đurđević Stanikovski, Foto: printscreen/pink

Milica Đurđević, lider Zavetnika se oglasila na društvenoj mreži i prokomentarisala aktuelnu političku situciju u Crnoj Gori:

"Već neko vreme se suzdržavam da ne komentarišem postizbornu situaciju u Crnoj Gori, kako nijednom rečju ne bih ni vodu natrunila u procesu pregovora za formiranje buduće Vlade.

Više ne mogu da prećutim činjenicu da ovo što Dritanova URA radi nije pokušaj sklapanja koalicionog dogovora, već je po sredi klasična ucena manjine nad većinom. Iracionalno je da neko ko je osvojio 6 i po puta glasova manje nameće isključivo svoje partijske interese kao jedine opšte prihvatljive, bez ikakvog osećaja uvažavanja velikog broja građana Crne Gore koji su dali glas listi za odbranu svetinja. Da nije bilo takvog poleta pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, Milo bi se sada brčkao na Kraljičinoj plaži i slavio pobedu.

Razumem da se URA nalazi pod pritiskom odlazećih struktura DPS, ali to im ne daje za pravo da oni vrše pritisak na realne pobednike ovih izbora.

Zbog čega je u Crnoj Gori prihvatljivo sve, osim da Srbi budu ministri?! Da li je neophodno da se neko najpre legitimiše kao antisrbin da bi mogao da obavlja neku važnu državnu funkciju?! Ova formula toliko podseća na proglase pojedinih muzičara iz devedesetih - "Zabranjeno za Srbe i pse".

Ne vidim razloga da Zdravko Krivokapić popusti pred propagandom i krene da spira sa sebe čitavu svoju suštinu, korene, identitet, pravdajući se da je "Crnogorac 100%" po principu - niđe veze sa Srbijom.

Naročito su ovakve izjave opasne u susret popisu stanovništva, na kome je neophodno da se svi oni koji sebe smatraju Srbima, tako i izjasne, bez straha da će zbog toga biti obeleženi i prokazani.

Dobri moj profesore, zalud je. Poslednju kap srpske krvi iz vena da istočite, opet im ne bi udovoljili. Budite to što jeste i ne zaboravite da vas obavezuju svetinje, koje narod neće dati, ma ko bi na vlasti.

Dogovor da, ali ne i defanziva", napisala je Milica Đurđević.

Povezane vesti

 • Korisnik: Pedja
  23/09/2020 - 13:29
  Ja od pocetka delim njeno misljenje,jedva presao cenzus a odredjuje sudbinu drzave i ucenjuje besramno
 • Korisnik: PATRIOTA032
  23/09/2020 - 05:43
  E moj narode Srbi vi u Crnoj Gori sve od sebe ste dali za onolike litije i na kraju da vam jedan Dritan odredjuje sudbinu, a sta ste ocekivali da je Dritan veliki Srbo ljubac i da ih postuje u Crnoj Gori? Nemoze taj da podnese Srbe u novoj vladi kao sto i Albanci na vlasti na Kosovu nemogu da podnesu Srbe u njihovoj vladi...
 • Korisnik: beba
  22/09/2020 - 21:43
  Milica je sasvim u pravu."Mali" Albanac vodi glavnu rec i sve ih ucenjuje.Bezobraznik sa sarmom.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi