ISTRAŽIVANJE FAKTOR PLUSA Srbi ne očekuju spas od Trampa

Agencija Faktor plus sprovela je novo istraživanje. SNS i dalje najpopularnija stranka. Građani realni i ne očekuju veliki zaokret politike SAD zbog izbora Trampa. Misle da su bezbedni i pored priprema atentata na državne funkcionere.

Istraživanje Faktor plusa
Nepromenjena tabela, Foto: Faktor plus

Agencija Faktor plus objavila je rezultate najnovijeg istraživanja javnog mnjenja u Srbiji. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.100 ispitanika u periodu od 9. do 16. novembra.

Prema ovom istraživanju, Srpska napredna stranka ima i dalje najveću podršku među građanima, sa 51,5 odsto. Slede: SPS (10,4 odsto), Neka druga (10,2), SRS (8,8), Dosta je bilo (7,1 odsto). DS  je tek na petom mestu sa 5,5 odsto glasova anketiranih. Slede Deri (3,3) i PUPS (3,2 odsto).

Sudeći po istraživnju, građani nisu naročito raspoloženi za izbore. Na birališta bi izašlo 47 odsto grsđana, ne bi glasalo 24 odsto, dok je 29 odsto neodlučno.

Istraživanje Faktor plusa
Umerena očekivanja od Trampa, Foto: Faktor plus

 

Za razliku od pojedinih političara i analitičara, građani Srbije su mnogo realniji što se tiče politike budućeg predsednika SAD Donalda Trampa prema našoj zemlji.

Iako je većina (43 odsto) zadovoljna što je Tramp pobedio, čak 30 odsto njih smatra da bi Tramp pomogao Srbiji da to zavisi od njega, a da nam neće pomoći misli 24 odsto ispitanika.

Istraživanje Faktor plusa
građani se osećaju bezbedni, Foto: Faktor plus

Čini se i da građani imaju poverenja u snage bezbednosti jer i pored pretnji kojima su političari bili izloženi u poslednje vreme, čak 42 odsto anketiranih kaže da se oseća bezbedno.

 

 • Korisnik: Драгомир
  18/11/2016 - 08:32
  У АНКЕТЕ НЕ ВЕРУЈУ НИ СТАРИЈИ ОСНОВЦИ КОЈИ СУ КОЛИКО ТОЛИКО УПУЋЕНИ У ЖИВОТ СРБИЈЕ!Америком која мисли да је сједињена владају нафтне компаније и пензионисани војни генерали.Циљ им је крађа нафте тамо где је има на подмукао начин или бих написао НА ОТВОРЕН НАЧИН!Финансирају ратове без обзира што ће изгинути бројни амерички војници.Наводно добро опремљени иду у рат ради може бити добре плате али,бато,и онај тамо чија је држава уме да пуца!Мислите да је стварно тамо погинуло 145 амера?
 • Korisnik: Миле96
  17/11/2016 - 13:58
  Ово је најреалније истраживање: СНС 45%, СРС 12%, СПС 11%, ДЈБ 8, ДС 6, ДСС-Двери 5,5%. Сви остали испод цензуса.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs