Hrvati bi da biraju vlast u Srbiji: Sa Vučićem se ne može razgovarat! Nije civlizirano reći da smo počinili genocid!

Alo.rs | vesti 2020-08-09 14:55:45 2020-08-09 14:55:45

Hrvati nastavljaju hajku na Vučića zato što štiti srpske nacionalne interese i ne da na Srbe. Sada bi i da oni biraju vlast u našoj zemlji.

Printscreen

Tako je potpredsednik Vlade Hrvatske, Tomo Medved, "heroj Domovinskog rata" i potpredsednik Vlade, izjavio sledeće:

- Nažalost, i ove godine čuli smo neutemeljene poruke, iskrivljavanje istorije i videli performanse iz Sremske Rače u režiji onih koji su učestvovali u agresiji na Republiku Hrvatsku. To je unutrašnje pitanje politike Srbije i, pre svega, pitanje s kojim se oni kao društvo trebaju suočiti i realno sagledati istorijske činjenice i svoje pogrešne politike iz prošlosti. Poruke koje čujemo ovih dana nisu poruke civilizovane i evropske Srbije, ali svoj put oni određuju sami - izjavio je Medved uz jasnu poruku koja je mnogo više od puke izjave, već direktno mešanje u politiku Srbije, uz naravno, skandalozne zaključke.

On je dodao da je "srpskoj politici potreban preokret", dok slično razmišlja poslanik hrvatskog parlamenta, Bojan Glavašević.

- Već dugo razmišljam o pitanju na koje još uvek nemam odgovora, a ono glasi: kako uspostaviti dijalog, kad bi sagovornik u tom dijalogu trebao biti Aleksandar Vučić? Dijalog su svojevremeno uspostavili Ivo Josipović i Boris Tadić. Možemo se nadati da će s vremenom na čelo Srbije opet doći neko s kim ćemo moći raditi na pomirenju, iskreno i prijateljski - između ostalog poručio je Glavašević na Fejsbuku.

Huškanje i mešanje u politiku Srbije, pre svega neistinitim i užasnim "tvrdnjama" se nastavlja.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više