Vučić
Alo!
Vučić

Alo!

Vučić, Foto: Alo!

Država je spremna da pomogne u isplati dela zarada firmama kojima posao bude obustavljen ili pretrpe direktne posledice izazvane korona virusom, kao jednu od socijalnih mera, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

"Koliko budemo mogli da pomognemo, pomoći ćemo", poručio je predsednik na pres konferenciji.

Dodao je i da je čuo pitanja koliko će NBS da štampa novca, te odgovorio - "Ni dinar!".

Ponovio je da je finansijski sistem pripremljeniji, ozbiljniji i odgovorniji nego ikada.

"Spremamo se i za teže vreme, koje predstoji. Moramo da se ponašamo odgovorno, da nam se ne ponove 2009. i 2010. Moramo da budemo odgovorniji, nego ikad ranije", ukazao je predsednik.

Kako je primetio, zna da u Srbiji sada ima "sedam miliona predsednika", te da se svi razumeju u sve i znaju šta treba da se radi, i da baš zato zove građane da budemo jedinstveni i ujedninjeni.

"A, ja ću ključne odluke da donosim, videće se narednih nekoliko dana, kao što sam činio i u prethodnih sedam godina i biću sa građanima kada je najteže", rekao je Vučić.

Predsednik je poručio da svi zajedno moramo da pobedimo ovu pošast, jer ona predstavlja izazov za sve, za ekonomiju, ali, pre svega, za živote ljudi.

"Da budemo ujedinjeni i jedinstveni. Nema razloga za paniku. Ni što se namirnica tiče. Svi oni koji proizvode dezinfekciona sredstva i sve drugo u našoj zemlji, neće moći da izvoze", rekao je Vučić.

Dodao je da očekujemo veliku pomoć od Kine, kao i da će se videti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, "danas, sutra", kako bi usaglasili akcije i oko korona virusa, kako da se reši pitanje transporta, kako da zaštitmo zemlje.