Specijalnim ratom otimaju Kosovo, Srbiju destabilizuju špijuni koji plaše građane

Jelena Đondović | vesti 2018-06-15 17:37:24 2018-06-15 17:37:24

Lažna vest o zatrovanoj vodi u Beogradu, lažirani nestanak novinara Stefana Cvetkovića, navodni nestanak odbornika u Alibunaru, protesti zbog cene goriva, priča da će predsednik države prodati Kosovo te da je dokument za to spreman i više su nego jasni pokazatelji da je u toku opasan specijalni rat protiv vlasti u Srbiji, i to zbog Kosova, koje stranci pokušavaju da nam bukvalno otmu, uvereni su naši sagovornici.

Profimedia

Sve ove izmišljotine, kažu, plasirane su ciljano i sa namerom da prestrave građane i izazovu opštu paniku i histeriju. Smišljene su u inostranoj kuhinji, a realizovane kod nas.

Stevan Đokić, direktor detektivsko-bezbednosne agencije, osvrnuo se na bezbednosni aspekti nedavnog „spontanog protesta“ i otkrio šta i ko zapravo stoji iza njega.

- Protest protiv povećanja cene goriva jeste sve, ali nikako nije „spontan“ i nikako nije u režiji običnih ljudi... Scenario koji se dešava u Srbiji, pre nas oprobali su ga čak i u Americi, septembra prošle godine pod nazivom „Nov. 4 It Begins“, krajem oktobra prošle godine to je bila Južnoafrička Republika, naziv protesta je bio „Black Monday“, a najsličniji scenario našem bio je nedavno, u maju, u Jermeniji.

Ovakav scenario je osmišljen u jednoj od stranih ambasada i jedan deo „običnih građana“ imao je ozbiljne instrukcije u vezi s tom temom - zaključuje on.

Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima DB-a, takođe nema dilemu da je u toku specijalni rat koji vode strane obaveštajne službe, ali iznutra.

- Priprema za ovaj specijalni rat koji se vodi po udžbeničkom modelu počela je još davno, obučavali su se ne samo agenti već i diplomate i drugo osoblje u Americi, u Londonu, Parizu... Cilj je unošenje straha, panike, nesigurnosti, za to su primer ove glasine da je voda otrovana, da će se blokirati ceo grad zbog cena goriva, glasine da se u vrhu vlasti krade, da se dešavaju svađe, da je Vojska na granicama, da je počela mobilizacija. Osnova meta napada je predsednik Republike Srbije kao okosnica vlasti - kaže naš sagovornik, napominjući da se tako vrši neviđen pritisak u vezi sa Kosovom.

- Specijalni rat prethodi pravom terorističkom ratu. I svašta nas još očekuje, evo, sada kada počne toplo vreme, treba očekivati i požare po šumama, a ako bude kiše - poplave - kaže Spasić.

Borojević: Spontani protesti ne postoje

Politički analitičar Saša Borojević napominje da se nažalost u Srbiji već tri decenije upotrebljavaju svi vidovi specijalnog rata, koji je sada intenziviran.

- Psihološki rat, pa medijski rat kako bi se dobilo „javno mnjenje“. Tu je i ekonomski rat, paravojne akcije kao što je slučaj formiranja takozvane kosovske vojske, tajne operacije kroz edukaciju ili humanitarnu pomoć, ali te vrste nisu posebno grupisane u vlastite podgrupe. Sve u svemu, građani moraju da shvate ove proteste kao pokaznu vežbu velikih igrača šta sve može da se desi ako ne bude kooperativnosti u vezi sa Kosmetom. Upozoravam da spontani građanski protesti ne postoje - zaključuje on.

 

Expand player
Pogledajte više