"OVO VAM JE POSLEDNJA ŠANSA" Slobin čovek koji je pregovarao sa NATO otkrio je državne tajne, nakon njegovih reči su svi zanemeli! U studiju RTS nastala jeziva tišina! (VIDEO)

Prema njegovim rečima neposredno pre početka pregovora u Srbiju su došli Černomirdin i Ahtisari

Slobodan Milošević i Saša Rudić
Slobodan Milošević i Saša Rudić, Foto: Privatna arhiva

U emisiji Upitnik na RTS Nebojša Vujović, diplomata i učesnik u pregovorima u Kumanovu i Dejtonu otkrio je mnoge detalje koji su do sada bili tajna, a posle njegovih reči svi su zaćutali.

- Mi smo imali protivnika koji nije tražio borbu prsa u prsa, već je nas gađao sa 10.000 metara visine. Znači nije se mogao braniti Beograd kao Paštrik i Košare, nije se mogao braniti Novi Sad. Pred sam početak mirovnih pregovora Srbija je imala 4 trafo stanice koje su joj obezbeđivale struju. Tri su bile uništene. Jedna bomba je pala pored četvrte trafo stanice, kao opomena - rekao je Vujović i odbjasnio da je to značilo da neće biti struje, a kad nje nema, nema ni pitke vode.

PRED SVETSKIM LIDERIMA IZGOVORIO BEZ PARDONA! Zbog reči predsednika Francuske Ana Brnabić je CRVENELA i CRVENELA

- Tada se radilo o unipolarnom svetu, pitala se samo jedna prestonica, dakle Vašington. U EU se govorilo da pošto se urušio Varšavski pakt i da nema potrebe za NATO, već će EU sama da se brani. Henri Kisindžer je meni dva puta ponovio i rekao pozovite predsednika Miloševića da se ne namesti, jer Klinton i njegova administracija traže novog neprijatelja da bi pokazali kako NATO ne treba da se ugasi, već da se revitalizuje - rekao je on.

Prema njegovim rečima neposredno pre početka pregovora u Srbiju su došli Černomirdin i Ahtisari.

- To su bila dva izaslanika koji su tokom jedne večere Miloševiću decidno rekli: "Ovo vam je poslednja šansa, jer će biti 17 protiv jednog - rekao je on.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi