Sobodan Milošević
profimedia
Sobodan Milošević

profimedia

Sobodan Milošević, Foto: profimedia

Telo bivšeg predsednika Srbije već 12 godina počiva ispod lipe u Požarevcu, i to bez mozga, jer je izvađen i zadržan u Hagu, što su za BBC potvrdili tadašnji zvaničnici Tribunala.

Da je telo Slobodana Miloševića u Srbiju preneto bez mozga, otkrio je Kristijan Šartije, koji je u vreme Miloševićeve smrti bio portparol Tribunala.

Pročitajte još:

 

- Sećam se da je Miloševićevo telo u martu 2006. vraćeno u Srbiju bez mozga. Ne znam šta je bilo posle, da li je mozak vraćen porodici ceo ili u delovima, ili je ostao u institutu, ili je uništen - rekao je Šartije za BBC, a Florens Artman, koja je 2006. bila portparol Karla del Ponte, glavne tužiteljke Tribunala, svojom izjavom samo je produbila misteriju.

Misterija zatvorenog kovčega!?

Podsetimo, telo Slobodana Miloševića je nakon autopsije u zatvorenom kovčegu predato njegovom sinu Marku, koji je doleteo iz Moskve da ga preuzme. Kako piše BBC, pojavile su se i teorije da je Miloševićeva smrt lažirana i da je on tajno prebačen u Moskvu, a da je u Srbiju poslat prazan kovčeg.

- Zbog strogih holandskih zakona o privatnosti nismo mogli da proverimo da li je u Hagu ostao samo mozak ili se to dogodilo i sa još nekim delovima tela. Takvu informaciju mogu da dobiju samo holandski ili srpski državni organi ili članovi porodice - kazala je ona za britanski javni servis.

Fila: Zašto nisu zadržali polni organ?

Poznati advokat Toma Fila ne veruje da je Miloševićevo telo bez mozga doneto u Srbiju.

- To su totalne gluposti. Zašto, na primer, nisu zadržali bubreg ili polni organ da im posluži za priplod? - kazao je on za „Alo!“.

Da je zaista moguće da je Hag zadržao Miloševićev mozak, odnosno jedan njegov deo, za „Alo!” navodi i najpoznatiji srpski patolog dr Zoran Stanković.

Šešelj: Odustalo se od obdukcije u Srbiji

Vojislav Šešelj, lider radikala, za „Alo!“ kaže da nema saznanja o tome da li je telo Slobodana Miloševića vraćeno u Srbiju bez mozga.

- Sećam se samo da je kada je Miloševićevo telo isporučeno Srbiji bilo priče da će se raditi obdukcija i kod nas. Međutim, od toga se iz nepoznatih razloga odustalo - kazao je on.

Bivši predsednik Srbije sahranjen je 18. marta 2006. godine u Požarevcu, posle komemorativnog skupa u Beogradu. Kovčeg s Miloševićevim telom spušten je u zemlju u 17.50, uprkos običajima prema kojima se telo pokopava pre smrkavanja. Orkestar je svirao ruske pesme „Rjabinuška“ i „Podmoskovske večeri“.

Viski i lekovi u ćeliji!

U javnosti se mnogo spekulisalo o tome da Milošević nije umro prirodnom smrću, nego da je otrovan. U krvi su mu nađeni tragovi leka „rifampicina“, koji se koristi za lečenje tuberkuloze, ali i podiže krvni pritisak. Niko ne zna odakle mu taj lek. Takođe, u zapisniku sa pretresa njegove ćelije navodi se da su nađeni „midalozam“ i „prezepam“, proizvedeni u Srbiji, za koje se ne zna kako su dospele u pritvor. Zanimljivo je da je u ćeliji nađena i boca viskija!?

 

 

 

Komentari (4)

Rj38

30.11.2018 08:11

Njega nema! A gde je on ili njegovi delovi,koga to vise zanima?

Ranko

30.11.2018 08:15

Da nije tuzno, bilo bi smesno.

Mare

30.11.2018 08:22

Bolesna sekteska organizacija.Satanisti

coveculjak

30.11.2018 10:20

Dokaz da su tamo sve teski bolesnici. Ni Slobin mozak nemoze im pomoci.