BRNABIĆ OCENILA: Skupo ćemo platiti okupljanja sinoć i preksinoć u Beogradu

Premijerka Srbije rekla je očekuje pad broja zaraženih, ali da ono što se sinoć i preksinoć dešavalo neće nikome ništa dobro doneti

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Printscreen

- Tu više nemamo kapacitete da primamo ljude na bolničko lečenje - rekla je Brnabić posle sednice Kriznog štaba.

Ističe da će okupljanja tokom protesta u prethodna dva dana sigurno biti problem za te ljude da se smeste u zdravstvene ustanove, kao i da će svakako biti potrebe za tim u narednih pet do 10 dana.

- Do tada se nadamo da su prethodne mere - obavezna maska u svim zatvorenim prostorima dale rezultate i da ćemo imati manji pritisak na zdravstvene ustanove - rekla je premijerka i zahvalila građanima, koji su u najvećem broju, poštovali te mere.

Dodaje da se zbog toga očekuje pad broja zaraženih, ali da ono što se sinoć i preksinoć dešavalo neće nikome ništa dobro doneti.

- Tako oni našim zdravstveni radnicima pokazuju da ih nije briga za muke koje oni imaju i ne pomažu im da spasu ljudske živote - naglasila je Branbić.

Kaže da će se pratiti situacija u lokalnim samoupravama i navela da je dobar primer Kragujevac gde je uvedeno ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 20 sati, šot je dalo dobre rezultate u smanjenju broja zaraženih.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi