Posle dobre klope sledi ugodna plovidba
Oliver Bunić
Posle dobre klope sledi ugodna plovidba

Oliver Bunić

Posle dobre klope sledi ugodna plovidba, Foto: Oliver Bunić

Kao što možete videti na ekskluzivnim fotografijama koje objavljujemo, u društvu ambasadora su bili i Lidija Udovički, sestra dosadašnje potpredsednice Vlade Srbije Kori Udovički, i njen suprug Mark Krendal, koji je srpskoj javnosti poznat kao predsednik američke kompanije „Continental Wind Serbia“, koja je zainteresovana za gradnju vetroparkova u Srbiji.

Morem plovi ambasador

Oliver Bunić

Morem plovi ambasador, Foto: Oliver Bunić

Poznato je da Lidijina i Korina sestra Lenka, koja je udata za našeg slavnog glumca Radeta Šerbedžiju, na Brionima ima svoje pozorište „Ulisis“, a porodica navodno ima i kuću u tom elitnom letovalištu, pa se čini da su ove godine tamo ugostili ambasadora Skota, kome je ovo prvo letovanje otkako se nalazi u Srbiji. Verovatno da ne bi bio daleko od Beograda, ambasador se opredelio za susednu Hrvatsku.

Kajl Skot uživa na moru

Oliver Bunić

Kajl Skot uživa na moru , Foto: Oliver Bunić

Na fotografijama se vidi kako veselo društvo u Fažani, koja se nalazi preko puta Briona, seda u čamac kojim kormilari Lidija, najmlađa sestra Udovički. Oni su se potom uputili prema Nacionalnom parku „Brioni“, koji za sve, sasvim sigurno i za američkog ambasadora, predstavlja veliku atrakciju. U srpskim medijima je prošle godine pisano da je na Brionima letovao i lider DS-a Bojan Pajtić, koji se, prema tim navodima, takođe družio sa Lidijom Udovički.

Na ručku sa  prijateljima

Oliver Bunić

Na ručku sa prijateljima, Foto: Oliver Bunić

Da li će druženje sa ambasadorom pomoći kompaniji CWS da konačno realizuje svoje najavljene investicije u Srbiji, videćemo narednih meseci. Prema svim dosadašnjim najavama, Amerikanci su još zainteresovani da realizuju velike poslove u našoj zemlji, bez obzira na sve probleme koje su do sada imali, kao i skandal sa aferom u vezi sa prisluškivanjem, čiji je jedan od glavnih aktera bila Lidija Udovički. CWS je planirala da u vetropark „Čibuk“ na području Kovina uloži 280 milona evra, ali posao zbog problema sa dozvolama još nije realizovan.

Titovo rajsko ostrvo

Čisto more, prelepa priroda, divlje životinje koje slobodno šetaju - u najkraćem je opis Briona, grupe ostrva uz Istru, koji su bili omiljeno letovalište Josipa Broza Tita, šefa bivše SFRJ. Tito je tamo provodio i po šest meseci godišnje, donoseći odluke u svojoj vili na najvećem ostrvu brionskog arhipelaga. Tu je gostio brojne zvanice, od političkih lidera do najvećih svetskih filmskih imena. Etiopijski car Hajle Selasije bio je prvi visoki gost koji je posetio maršala na tom rajskom ostrvu.

Komentari (9)

janko

11.08.2016 08:25

Ako ih Alexsandar Sasa Radulovic zavrnuo za porez, ako ih je!?

mira

11.08.2016 09:14

Dabogda se zagrcnuli!

ss

11.08.2016 09:50

Na Brionima se održava pozorišni festival, čiji su domaćini Lenka Udovički (rođena sestra Lidije i Kori) i Rade Šerbedžija. Možda je čovek došao u pozorište, a ne treba zaboraviti da je i njihov otac bio ambasador. A drugo, niko ne može da izađe iz Amerike ko ne plati porez ili bilo šta državi, koja je uređena.

sale

11.08.2016 10:14

Al su se seke Udovicki navallile na Srbiju u nameri da je na bilo koji nacin opeljese aman vise ajde sve sestre Udovicki sa svim vasim muzevima i porodicama sjasite vise sa ledja Srbije i nadjite neku drugu zemlju da peljesite fuj za familiju Udovicki.

potopi-govna

11.08.2016 12:11

@sale - sestre Udovicki su potomci ustaske emigracije iz juzne amerike...problem je sto Srbi dozvoljavaju da im deca i unuci ustasa vladaju...sto se Skota tice: narucujem jedan mini cunami kada ovaj ponovo sedne u brodic

momazver

11.08.2016 11:12

Tamo nastaje i pušta se i puše prema Srbiji, vjetar,vjetropirast,vjetropirnih vjernika u vjetroparkove...dolarske...pu..pu..pu...

PRISUTNA

11.08.2016 12:09

sestre udovicki navikle jos od tate samo da gule tudje pare, navikle lepo da zive, bogato, Tata pokazao kako je lepo u komunizmu , kako se moze lepo sa tudjim parama. A ne kao mi koji smo studirali na "bednom BU"(a ne na JEJLU), leti radili na zemlji, jedva imali za stan iautobus do kuce, da nakupimo malo hrane i opereno ves. A one, raskos. Verovatno tata bio sposoban, pa one nastavile tradiciju. Daj neka idu vise i neka sjasu, i one i zet Rade sa patetikom. Dosta vise te pameti Udovički.

zelena mafija

11.08.2016 15:41

Na svakom racunu za struju imate stavku OIE. To je harac koji placate ovim bahatim ljudima za njihovu tzv. "zelenu struju". 1,3 milijardi evra mi njima treba da poklonimo kroz placanje toh OIE. Da imaju ljudi da se bahate, dok cemo mi raditi za 200 evra u pelenama,oni ce se vozati jahtama po Brionima i dogovarati se kako da nam oderu kozu s ledja.

zelena mafija

11.08.2016 15:41

Ko proizvodi protivgradne rakete? Krusik Valjevo. Zasto nema raketa? Zato sto vlast ne da da rade nase fabrike. To je drzavna politika, unistiti srpsku ekonomiju i rugati se radnicima kako nece da rade.To radi Vucic, i ovi pre njega.Cilj im je da uniste nase fabrike,ostave ljude bez posla a onda im se rugaju da ne rade zato sto nece da rade.