Skot sa Lidijom na Brionima!

Ekipa Alo! | vesti 2016-08-10 21:27:54 2016-08-10 21:27:54

Kajl Skot, američki ambasador u Beogradu, provodi odmor u elitnom hrvatskom letovalištu Brioni, gde ga je upecao naš paparaco.

Oliver Bunić

Kao što možete videti na ekskluzivnim fotografijama koje objavljujemo, u društvu ambasadora su bili i Lidija Udovički, sestra dosadašnje potpredsednice Vlade Srbije Kori Udovički, i njen suprug Mark Krendal, koji je srpskoj javnosti poznat kao predsednik američke kompanije „Continental Wind Serbia“, koja je zainteresovana za gradnju vetroparkova u Srbiji.

Poznato je da Lidijina i Korina sestra Lenka, koja je udata za našeg slavnog glumca Radeta Šerbedžiju, na Brionima ima svoje pozorište „Ulisis“, a porodica navodno ima i kuću u tom elitnom letovalištu, pa se čini da su ove godine tamo ugostili ambasadora Skota, kome je ovo prvo letovanje otkako se nalazi u Srbiji. Verovatno da ne bi bio daleko od Beograda, ambasador se opredelio za susednu Hrvatsku.

Na fotografijama se vidi kako veselo društvo u Fažani, koja se nalazi preko puta Briona, seda u čamac kojim kormilari Lidija, najmlađa sestra Udovički. Oni su se potom uputili prema Nacionalnom parku „Brioni“, koji za sve, sasvim sigurno i za američkog ambasadora, predstavlja veliku atrakciju. U srpskim medijima je prošle godine pisano da je na Brionima letovao i lider DS-a Bojan Pajtić, koji se, prema tim navodima, takođe družio sa Lidijom Udovički.

Da li će druženje sa ambasadorom pomoći kompaniji CWS da konačno realizuje svoje najavljene investicije u Srbiji, videćemo narednih meseci. Prema svim dosadašnjim najavama, Amerikanci su još zainteresovani da realizuju velike poslove u našoj zemlji, bez obzira na sve probleme koje su do sada imali, kao i skandal sa aferom u vezi sa prisluškivanjem, čiji je jedan od glavnih aktera bila Lidija Udovički. CWS je planirala da u vetropark „Čibuk“ na području Kovina uloži 280 milona evra, ali posao zbog problema sa dozvolama još nije realizovan.

Titovo rajsko ostrvo

Čisto more, prelepa priroda, divlje životinje koje slobodno šetaju - u najkraćem je opis Briona, grupe ostrva uz Istru, koji su bili omiljeno letovalište Josipa Broza Tita, šefa bivše SFRJ. Tito je tamo provodio i po šest meseci godišnje, donoseći odluke u svojoj vili na najvećem ostrvu brionskog arhipelaga. Tu je gostio brojne zvanice, od političkih lidera do najvećih svetskih filmskih imena. Etiopijski car Hajle Selasije bio je prvi visoki gost koji je posetio maršala na tom rajskom ostrvu.

Expand player
Pogledajte više