Skot došao da plaši Srbe!

alo.rs | vesti 2018-03-04 13:25:02 2018-03-04 13:25:02

Neviđeni diplomatski skandal!

Alo!

Američki ambasador Kajl Skot obilazi biračka mesta i prati kako protiče glasanje na lokalnim izborima.

Skot je danas obišao biračko mesto 61 koje se nalazi u Osnovnoj školi “Sava Šumanović“ u Zemunu.

Iz Ambasade SAD u Beogradu rekli su za „Alo!” da je ambasador Kajl Skot uredno akreditovan od strane GIK-a za praćenje izbora.

„Pretpostavljamo da znate da je GIK izdao akreditacije predstavnicima EU i još osam ambasada, među kojima su i Ruska, Nemačka, Francuska, Kanadska, Britanska i druge", rekli su nam iz Kancelarije za saradnju sa medijima.

Interesantno je da ovo nije prvi put da se američki ambasador umešao u unutrašnje pitanje države Srbije, jer se slična situacija desila i 2016. godine kada su u Srbiji održani parlamentarni izbori.

I sam ambasador se oglasio na društvenim mrežama gde je napisao da je ponosan što je bio jedan od akreditovanih posmatrača na beogradskim izborima.

 - Ponosan što sam danas bio jedan od mnogobrojnih akreditovanih domaćih i inostranih posmatrača - napisao je on. 

Naime, nakon parlamentarnih opozicione stranke započele su proteste jer prema prvim preliminarnim rezultatima cenzus nisu prešle Dveri i njihov tadašnji koalicioni partner DSS na čelu sa Sandom Rašković Ivić i savez LDP-LSV-SDS predvođeni Čedom Jovanovićem, Nenadom Čankom i Borisom Tadićem.

Tada su se protestima na ulici ispred RIK-a pridružili i drugi predstavnici opozicije, mahom predstavnici petooktoprabrskih struktura. Međutim, strah od fijaska i neulaska u skupštinske klupe, ujedinio je do tada, naizgled ljute protivnike, nacionalistički pokret Dveri i petooktorbarce, Pajtića, Tadića, Čedu Jovanovića, Sandu i mnoge druge. Sve njih okupio je američki ambasador Kajl Skot i time grubo prekršio diplomatske pravila nemešanja u unutrašnja pitanja zemlje domaćina.

Expand player
Pogledajte više