Stefan Nemanja
grad Beograd
Stefan Nemanja

grad Beograd

Stefan Nemanja, Foto: grad Beograd

Dežulović je u intevjuu za Nedeljnik rekao da je Beograd prestao da bude grad, i srpsku prestonicu nazvao kasabom.

- U Beogradu je sistematski poništena svaka pojedinačna ideja grada, i to ne samo ovim čudovišnim, lažnim baronom Stefanom Minhauzen na topovskom đuletu - rekao je Dežulović.

Na to je reagovao Vesić, a njegovu objavu prenosimo u celosti: 

"Boris Dežulović naziva Stefana Nemanju baronom Minhauzen!?

Znači, za Dežulovića cela srpska istorija je laž. I to nam kaže neko ko pripada narodu koji državu u kome su mu bila priznata sva prava dobio tek 1918. godine zahvaljujući Srbima.

Ovo je još jedan dokaz zašto se vodi hajka protiv podizanja spomenika jednom od najznačajnijih srpskih srednjevekovnih vladara Stefanu Nemanji. Zašto taj spomenik smeta onima kod nas koji su isfrustrirani zato što je Srbija jaka poput Dubravke Stojanović, Marka Vidojkovića ili Gorana Markovića? Zašto smeta onima iz našeg okruženja čiji narodi ne mogu da sanjaju vladara slave Stefana Nemanje poput Borisa Dežulovića?

Svi oni su frustrirani zato što Srbija, posle osam vekova, podiže spomenik Stefanu Nemanji jer to je pečat na konačnu pobedu srpske politike u Beogradu i Srbiji. To je poruka da se Srbija podigla, da slavi svoje vladare i istoriju i da takva ponosno korača u budućnost.

Boris Dežulović je postao poznat u Beogradu. Ljude, poput Dežulovića, provincijskog duha metropole kao Beograd ostave bez daha. Pa se zanesu i pomisle da imaju pravo da vređaju vladare zemlje koja ih prihvati. Zamislite kako bi mediji u Hrvatskoj reagovali da je neki srpski pisac u Hrvatskoj uvredio nekog hrvatskog nacionalnog političara pošto vladare nisu baš imali? Nažalost kod nas ima onih koji su srećni jer vređa srpsku istoriju i grad koji mu je pružio gostoprimstvo."

Pročitajte još:

Komentari (2)

branka met

12.12.2020 18:15

Dežulović uobičajeno ponižava sve za što mu zapne oko, pa tako valjda leči komplekse. Što se ne bavi Skopljem, Ljubljanom ili Sarajevom. Molila bi ga da pročita esej Miroslava Krleže "O malograđanskoj ljubavi spram hrvatstva" koji je i te kako aktuelan danas i mislim da će se postideti. Drugo, sve odgovore hrvatskim kompleksašima koji uporno ponižavaju Srbiju dao je Pavle M. Babac u pismu "Antropološka i druga mudrovanja feldvebela Krleže". Pročitajte!

Dragan

13.12.2020 08:53

@branka met - Ima samomrza, autošovinista, domaćih izdajnika, a ima i ustaša.