"Skandal na hrvatskoj televiziji je opasan bezobrazluk"

Alo.rs/ Pink/ M. Š. | vesti 2020-07-20 10:13:26 2020-07-20 10:13:26

"Ustaše su sprovodile najstrašnije, najbrutalnije zločine, koji su šokirali čak i njihovu braću naciste. Onda, 50 godina kasnije, nama govore da smo zapravo mi ono što su bili oni", navodi Vučević.

printscreen/ Novojutro

Komentarišući emisiju na HRT, Vučević kaže da se zaključuje da su Hrvatima za Srbiju dobri oni koji biraju da spale Narodnu skupštinu, a da je suština u sledećem – boli ih činjenica da Srbija u prvom kvartalu ima najveći rast BDP-a u regionu.

- Hrvatska tek ulazi u težak period, turistička sezona će biti katastrofalna i ekonomske probleme će tek osetiti. Međutim, oni sada ovu krizu pokušavaju da prikriju napadajući Srbiju. Nesporno je da jaka Srbija ne odgovara nikome u regionu – kaže Vučević.

Pročitajte još:

Ističe da je Srbija pristojna, razvijena država koja želi saradnju sa Hrvatskom, kao i najbolje moguće odnose.

- Konstantno nametanje da je Srbija fašistička i zla tvorevina ozbiljan je bezobrazluk, a posebno kada ovakva izjava dolazi iz države koja je bila osvedočeni član fašističkog pakta. Sproveli su zapanjujuće zločine čija je brutalnost šokirala i njihovu braću naciste. Na taj način davali su loš primer u korpusu zla. Onda 50 godina kasnije nama govore: "vi ste ono što smo bili mi" – navodi Vučević.

SNS sutra na konsultacijama kod predsednika

Kada je reč o formiranju Vlade u Srbiji, Vučević kaže da je Srpska napredna stranka sutra na konsultacijama kod predsednika.

- Razgovaraćemo i tražićemo mandat za sastav Vlade, što je i prirodno. Verujem da ćemo za mesec-mesec i po dana završiti posao, dakle, u ustavnim i zakonskim rokovima. Fomiraćemo Vladu koja će imati snage, kapaciteta i energije da zajedno sa predsednikom radi na jačanju Srbije i koja će nastaviti borbu protiv Kovida-19 – kaže Vučević za Pink.

Pročitajte još:

Na pitanje da li je istina da je upravo on među prva tri kandidata za mandatara, Vučević kaže:

Moramo da razumemo da nas korona virus neko vreme neće napustiti

Kada je reč o borbi protiv koronavirusa, Vučević kaže da je očigledno da nas Kovid-19 neće napustiti još neko vreme.

- Oni koji nauče da žive sa korona virusom i naprave održivi sistem, biće uspešniji kao narod i država. I naš narod mora naučiti da primenjuje mere uz pomoć kojih se živi koliko-toliko normalno i uz pomoć kojih život i ekonomija ne staju – kaže Vučević.

Ističe da nema imunih na korona virus, da infekcija ne bira generacije, niti to da li je neko zdrav.

- Imam prijatelje koji, iako u odličnoj fizičkoj formi, po 4-5 nedelja nisu mogli da izađu iz Infektivne klinike. Najveća greška je misliti "meni to ne može da se desi", a mlađa populacija pre svega ima takav stav i smatra da je korona virus ne može ugroziti – kaže Vučević.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više