Situacija na Kosovu se zahuktava! Cilj Prištine je da izazove KRVAVI RATNI SUKOB! Srbi to ne žele!

Alo.rs/J.Š./D.S. | vesti 2018-11-28 12:52:27 2018-11-28 12:52:27

Tema konferencije će biti najnovija situacija na Kosovu i Metohiji

Printskrin

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić održao je konferenciju za novinare sa početkom u 15 časova. Tema konferencije je najnovija situacija na Kosovu i Metohiji.

Pročitajte još:

15.17.  Đurić je dodao da postoje ljudi koji žele da vide Srbiju kao krivca za ubistvo Olivera Ivanovića.

- Namera je potpuno jasna da se Beograd okrivi, da se kaže "Radojičić je ovakav-onakav, Srbi iz Srpske liste su ubice" - rekao je Đurić.

- Srbija poziva EU i kompletnu međnunarodnu zajednicu da bez odlaganja urazumi Prištinu, da je vrati poštovanju prava i da je zaustavi sa puta dalje eskalacije problema. Srbija i Srbi reagovali su mirno i odgovorno na provokacije i poteze koje su vukli u Prištini. Reagovali su mirno, iako je potpuno jasno da je delovanje Prištine imalo za cilj s jedne starne da Srbe dovede u takav nemoguć položaj koji bi značio njihovo proterivanje, kako sa severa tako i juga, a s druge strane namera je bila izazivanje ratnog požara na severu. Srbija i Srbi na Kosovu i Metohiji ne žele bilo kakav sukob, ali je jasno da Priština želi da svojim delovanjem izazove upravo to - rekao je Đurić.

15.15.  - Ðurić je, zatim dodao da smo videli pretnje da će da gaze, kao da to već nisu činili, Briselski sporazum, ukinu srpske opštine, zauzmu sever.

„Srbja i Srbi reagovali su mirno i odgovorno na provokacije i poteze koje su vukli u Prištini. Reagovali su mirno iako je potpuno jasno da je delovanje Prištine imalo za cilj s jedne starne da Srbe dovede u takav nemoguć položaj koji bi značio njihovo proterivanje, kako sa severa tako i juga, a s druge strane namera je bila izazivanje ratnog požara na severu“, ukazao je on.

15.03. - Srbija poziva EU i kompletnu međnunarodnu zajednicu da bez odlaganja urazumi Prištinu, da je vrati poštovanju prava i da je zaustavi sa puta dalje eskalacije problema. Srbi su reagovali mirno i normalno na sve provokacije iz Prištine, iako je jasno da je delovanje Prištine za cilj imalo da Srbe dovede u tako težak položaj sve Srbe sa Kosova, a drugi cilj Prištine je bio da izazove ratni sukob. Srbi to ne žele - rekao je Đurić.

Podsetimo, nakon uvođenja carina na srpsku robu od sto odsto, započet je teror nad Srbima na Kosovu.

Odgovarajući na teror koji sprovode Albanci, Srbi su otpočeli svakodnevne proteste koji se održavaju tačno u podne u Kosovskoj Mitrovici.

Situacija na Kosovu je veoma napeta i preti da eskalira u ozbiljan sukob.

Expand player
Pogledajte više