ŠIPTARSKO MASLO: Sat vremena posle Vučićevog obraćanja u Kosovskoj Mitrovici dogodilo se nešto odvratno!

Tanjug/M.Ž. | vesti 2018-09-09 20:23:28 2018-09-09 20:23:28

Čega sve Albanci neće da se sete...

Tanjug/Dimitrije Goll

Snimak skupa u Kosovskoj Mitrovici, na kojem se Srbima obratio predsednik Aleksandar Vučić, a koji je Tanjug prenosio uživo, blokiran je na Jujtubu sat vremena posle završetka tog događaja i postavljanja snimka na taj javni kanal.

Jutjub je onemogućio vidljivost Tanjugovog snimka "u nekim zemljama", zbog, kako se navodi u mejlu kojim je o tome obavestio Tanjug, žalbe koja je upućena toj platformi, a tiče se autorskih prava hora "Kosovski božuri nad pesmom "Ovo je Srbija”.

To, međutim, ne znači da se žalio ovaj hor, jer, po pravilima Jutjuba, to može da učini bilo ko.

Pesmu je na kraju skupa, kao deo zvaničnog programa, u Mitrovici izveo KUD "Kopaonik" iz Leposavića, a pevali su je, zajedno sa horom, i predsednik Vučić i prisutni članovi Vlade Srbije, predstavnici Srba sa KiM…

Inače, Tanjug je juče kontaktiralo više elektronskih medija, uključujući i neke regionalne televizije, koje su se interesovale za preuzimanje “lajv” prenosa Vučićevog govora.

Sam prenos je emitovan neometano sve vreme, a nakon završetka stiglo je obaveštenje sa Youtube da snimak neće biti vidljiv u nekim zemljama.

Expand player
Pogledajte više