SKANDALOZNO Šiptari u ponedeljak "ujedinjuju" Kosovsku Mitrovicu, Srbima poslata užasavajuća poruka

Gradonačelnik južne Mitrovice, Agim Bahtiri, najavio je danas da će od ponedeljak zajedno sa građanima te opštine pokrenuti potpisivanje peticije za "ujedinjenje" tog i severnog dela grada, te da se nada da će tu peticiju potpisati i Srbi sa severa.

Kosovo, Kosovska Mitrovica
Kosovo, Kosovska Mitrovica, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Bahtiri je na konferenciji za novinare rekao da je odluka o pokretanju peticije doneta na današnjem okruglom stolu sa čelnicima opštine i građanima.

Peticija će imati za cilj da ukidanje odluke iz 2007. godine o podeli Mitrovice na severni i juženi deo grada, rekao je Bahtiri, prenela je GazetaExpres onlajn.

Bahtiri je rekao da je odluka o pokretanju peticije doneta nakon što je Ministarstvo administracije i lokalne uprave ponistilo njihov zahtev o "ujedinjenju", odnosno poništenju Zakona o podeli Mitrovice sa, kako je rekao, obrazloženjem da on nije legitiman.

"(Ramuš) Haradinaj je moj prijatelj i ako je on rekao da nemamo pravo da se obratimo kosovskim institucijama sa ovakvim zahtevom, onda je to u redu. Mi imamo pravo da na opštinskim organima pokrenemo svaku inicijativu kojom ćemo doći do ispunjenja našeg zahteva. Mi imamo pravo da peticiju dostavimo skupštini i videćete da će ona biti usvojena", rekao je Bahtiri.

On je uveren da će Mitrovica ponovo biti jedinstven grad.

Prema njegovom mišljenju i Srbi iz sevenog dela grada to takođe jedva čekaju, te da se nada i da će i oni potpisati peticiju.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi