ŠIPTARI PRETE SRBIJI RATOM! Ako krenu sukobi, bićete pregaženi - POGLEDAJTE KAKO! (VIDEO)

Jezivo

Albanci sa Kosova
Albanci sa Kosova, Foto: EPA

Šiptarski ekstremisti Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj, samozvani šefovi parlamenta i vlade lažne države Kosovo, nastavljaju da Srbiji prete ratom!

Veselji je juče potvrdio da putuje u SAD na konsultacije u vezi sa 'transformacijom Kosovskih bezbednosnih snaga' (KBS). On je ponovio da će 'vojska Kosova' definitivno biti formirana 14. decembra.

Haradinaj je istovremeno najavio da će Priština, posle uvođenja taksi od 100% na svu robu iz centralne Srbije, uvesti i nove 'mere reciprociteta'!?! Stručnjaci zbog svega toga upozoravaju da novi rat sa Albancima nikada nije bio bliži i da ih sada još jedino Vašington može naterati da odustanu od suludih poteza i odluka!

Na ivici sukoba

Kadri Veselji poručio je da 'vojska Kosova' trenutno ima 'istorijski najveću podršku'.

- Nema sumnje da ćemo 14. decembra početi proces formiranja vojske. Naša vojska biće promoter mira na Balkanu, a provokacije prepuštamo drugima. Pokušali smo da to učinimo promenom Ustava, ali je nemoguće sa Srbima, imajući u vidu pritiske iz Beograda - istakao je Veselji, dodajući da EU ne može da se ljuti zbog taksi:

- Insistirao sam lično da ta taksa bude 100 posto! Ne smemo da ih povučemo, moramo da budemo odlučni!

Vojska Kosova je suprotna našim preporukama, može da izazove ozbiljne posledice!
Ramuš Haradinaj najavio je da će Priština, posle taksi od 100 odsto, preduzeti i druge poteze protiv Srbije.

- Ono što smo uradili je najnormalnija stvar. Taksa je instrument, njome se koristio i predsednik SAD Donald Tramp. Pun reciprocitet je drugi stepen i može da se desi. To je sledeći korak... - zapretio je Haradinaj, koji nije objasnio na šta misli kada govori o 'reciprocitetu'.

Komentarišući ove navode, vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da je sve što ovih dana gledamo bilo očekivano jer NATO pakt obučava, naoružava i postavlja kadrovsku strukturu u KBS.

- Albanci sada mogu da uđu na sever Kosova bez velike sile, ali to bi bio veliki udarac dogovoru Beograda i NATO pakta. Briselski sporazum garantuje da snage Kosova ne mogu da uđu na sever bez odobrenja komandanta NATO i saglasnosti Srba - objašnjava Lazanski, naglašavajući da ovo sada znači da postoji samo zakon sile.

Albanci su se postavili tako da imaju veći remetilački kapacitet u odnosu na Srbe. Oni bi da ratuju, Srbi ne bi. Takozvana 'vojska Kosova', ako se formira, i krene na sever pokrajine, to će biti granica incidenta, biće jako opasno! Ne zaboravimo da Srbi nisu bez oružja. Dovoljno je samo da se opali prvi metak... - upozorava Lazanski.

Miroslav Lazanski
Miroslav Lazanski, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ozbiljna pretnja

I Veljko Odalović, generalni sekretar MSP, ocenjuje da je 'vojska Kosova' ozbiljna pretnja miru u regionu.

- Brine to što ćute mnogi koji bi trebalo da ih zaustave. Očigledno velike sile ne žele stabilizaciju u regionu, jer je sve što radi Priština destabilizacija. Poseta Johanesa Hana Prištini bila je bez rezultata. EU nema snagu da bilo šta promeni, a očigledno je da iza svega stoje SAD... - zaključuje Odalović.

Čepurin: Kosovske takse su farsa, posledice brojne

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin takse na uvoz robe iz Srbije nazvao je farsom.
- Nekad je to bila tragedija, a sada je farsa. Takse su neprijatne za srpske proizvođače jer narušavaju trgovinske interese, ali će najjače posledice trpeti ugled Prištine. Treća posledica je šteta po ugled EU, koja mora da pozove Prištinu da se drži ustavnog poretka - rekao je Čepurin.

Aleksandar Čepurin
Aleksandar Čepurin, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Kako bi mogao da izgleda sukob Srbije sa Albanacima tema je mnogih vojnih stručnjaka. Svi se slažu da Albanija i Kosovo nemaju gotovo nikakve šanse protiv Srbije.

Ubeđeni su takođe i da NATO ne bi intervenisao protiv Beograda jer bi to moglo da izazove treći svetski rat. Rusija, smatraju oni, ne bi dopustila novi napad na Srbiju, a tu je i Kina koja bi svakako želela da zaštiti svoje investicije pa bi i ona stla na stranu naše zemlje.

Pogledajte simulaciju eventualnog sukoba Srbije sa Albancima!

 

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Dehan
  06/12/2018 - 10:08
  Vojska je ozbiljna pretnja regionu
 • Korisnik: Dehan
  06/12/2018 - 10:08
  Mogu samo da prete
 • Korisnik: Gorica
  06/12/2018 - 09:34
  Siptari prete ratom ako smiju neka krenu sami, Srbija je vojno jaka da odbrani svoj narod.
 • Korisnik: Rade
  06/12/2018 - 09:31
  Sada svi mogu da vide u praksi divljanje politickih vodja iz Pristine, zapad im je dao dozvolu, sad je na redu zapad da ih smiri.
 • Korisnik: Novak
  06/12/2018 - 09:21
  A Srbija se mnogoo boji tamo nekih siptara.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi