Siniša Mali
Alo/Dejan Briza
Siniša Mali

Alo!/ Dejan Briza

Siniša Mali, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Tako su za „Alo!“ poručili brojni sagovornici komentarišući hajku koja se mesecima vodi protiv Siniše Malog i zbog koje je ministar u nedelju uveče poručio da bi najradije pocepao svoj doktorat.

Narodni poslanik Dragan Šormaz rekao je da potpuno razume položaj i stavove ministra Siniše Malog.

Dragan Šormaz

Alo! M.Josida

Dragan Šormaz , Foto: Alo! M.Josida

- On je vredan i odgovoran ministar, koji mnogo radi, ima odlične rezultate, ali i velike obaveze u narednom periodu. Kraj godine je i njega čeka rasprava i usvajanje budžeta u parlamentu. Za to vreme „lideri“ Saveza za Srbiju su u debeloj hladovini, svojom voljom, izuzetno su nesposobni i jedina aktivnost im je pokušaj lične diskvalifikacije Siniše Malog, Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića. Nemaju ideologiju, program, znanje. Samo bezobrazluk i kukavičluk! Ministar Mali ne treba da se osvrće na njih, njega će od tih nesposobnjakovića braniti rezultati - kazao je za „Alo!“ Šormaz.

Darko Glišić

Alo/Dejan Briza

Darko Glišić, Foto: Alo/Dejan Briza

Da je posredi prava hajka opozicionara na ministra finansija, poručio je i Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a.

- Od licemera iz opozicije ništa pametnije ne možete da očekujete - kazao je on za „Alo!“.

 

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“, izjavio je za „Alo!“ da ministar finansija Siniša Mali treba da bude ponosan na svoj doktorat.

Mario Spasić

Privatna arhiva

Mario Spasić, Foto: Privatna arhiva

- Ovde nije na delu strukovna i stručna polemika o doktoratu, već politički pritisak na Univerzitet u Beogradu. Jasno je da su na Univerzitetu srušeni svi principi autonomije i ja nisam optimista da će Univerzitet odobriti ovaj doktorat jer je pritisak ogroman - kazao je on i dodao da je reč o vrhunskom doktoratu za koji postoje recenzije međunarodnih stručnjaka.

- Ministar finansija ne treba uopšte da se stidi svog doktorata već treba da se ponosi njime. Druga je tema što su članovi Odbora za profesionalnu etiku politizovani i rade u interesu opozicije. Ako se desi da ovaj doktorat bude poništen, ministar finansija treba ceo slučaj da preda sudu, pa da sud donese nezavisnu odluku, a ne političku odluku - poručio je on i dodao da doktorat nije plagijat već vrhunsko delo.

Mali: Doktorat bih najradije pocepao

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se nada da će Odbor za etiku imati dovoljno snage da donese objektivnu odluku o njegovom doktoratu, bez pritiska opozicije.

On je ocenio da je sve u vezi sa njegovim doktoratom politika, na kojoj insistira opozicija koja, kako kaže, nema ni plan ni program, te istakao da sve to toliko dugo traje da bi posle svega „najradije pocepao taj doktorat“.

Podsetio je da je završio Ekonomski fakultet kao student generacije, da je zatim magistrirao i potom dobio više diploma na inostranim univerzitetima.

 Bonus video