Bakir Izetbegović
Printscreen
Bakir Izetbegović, Foto: Printscreen

Sin Alije Izetbegovića već dugo ponavlja:

"Što se mene tiče Kosovo je već odavno trebalo priznati!"

On je ovo javno izgovorio u televizijskoj emisiji, a kako je sve izgledalo pogledajte u nastavku:

Istina je da Aleksandar Vučić nikada nije rekao ništa protiv BiH niti je ugrozio njen suverenitet.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra ce javno odgovoriti na brutalne laži podmetačine bošnjačkog člana Predsedništva BiH i njegove stranke.

Ovo je rečeno u kabinetu šefa države posle skandaloznog napada Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića na našu zemlju i njenog prvog čoveka.

- Tražimo od predsednika Srbije da prekine ovakvo delovanje, jer je slične stvari radio i Slobodan Milošević koji je time doveo do najveće nesreće, ratnih sukoba i zločina u Evropi nakon Drugog svetskog rata - piše u saopstenju Izetbegovićeve stranke.

Inače, predsednik Vučić za svoga mandata nijednom nije doveo u pitanje teritorijalnu celovitost BiH, mada nikada nije krio da Beograd zeli da gradi bratske veze sa Repiblikom Srpskom. O tome svedoče brojni projekti koje je Beograd započeo sa druge strane Drine i koji su, po priznjanju samog rukovodstva Srpske, najambiciozniji i najkonkretniji otkako je aktuelni šef države došao na vlast. Takođe, Vučić se javno protivio najavama demontaže Dejtonskog spprazuma, na sta kao predstavnik drzave garanta i potpisnice tog dokumenta apsolutno ima pravo. Poslednji atak na ugovor kojim je 1995. okončan krvavi građanski rat u BiH izveo je američki ambasador u Sarajevu Erik Nelson, predlažući njegovo reformisanje jer "građani žele da budu deo transatlantske zajednice".

Pročitajte još:

Komentari (4)

zagondzija

21.08.2020 17:12

A sto se mene tice Republiku Srpsku je trebalo priznati jos u Dejtonu

Branka Met

21.08.2020 17:12

Ali Bakire tebe se Kosovo, zaista, ne tiče. Po tvojoj logici i Republiku Srpsku treba priznati. Zato mi nije jasno što se opireš tome. Ti očigledno ne razumeš temu o kojoj pričaš i nisi dosledan u stavovima. Zato, bolje ćuti i ne igraj se političara, jer nisi dorastao.

itd.

21.08.2020 17:58

ko slusa toga ustasu

Vlada

21.08.2020 19:25

Srpska je SRBIJA, i TAČKA, šta se pita ovo Ture?