Sestra Kori Udovički reketirala državu?!

alo.rs | vesti 2015-09-20 00:12:17 2015-09-20 00:12:17

Premijer Vučić tvrdi da je sestra jednog aktuelnog ministra pokušala da reketira i njega i državu.

Dušan Milenković

Vučić tvrdi da je to bio jedan od razloga i negativne kampanje koja se vodila protiv njega tokom nedavnog boravka u SAD.

On je, gostujući na TV Pink izjavio da je tokom poesete Vašingtonu organizovan i napad na nnjega ispred univerziteta Brukings, gde je bilo nekoliko ljudi koji su držali transparent "Vučić ubica", a sve je, kako kaže, pokrenuto jer ne dozvoljava reket.

- Neki su hteli da grade vetroparkove u SRbiji kada nije postojala zakonska regulativa, i to sa idejom da cena te struje bude tri puta već od tržišne. U to je umešana jedna američka kompanija i sestra jednog našeg ministra. Hteli su da dobiju taj posao po svaku cenu - rekao je Vučić.

Kako piše "Kurir", premijer je mislio na sestru ministarke Kori Udovički, Lidiju Udovički koja je predstavnika za Srbiju američke kompanije za izgradnju vetroparkova "Kontinental vinds".

Nekoliko nezavisnih izvora ovog lista tvrdi da ta kompanija već radi u regionou, ali da je, kada je pokušala da se probije na srpsko tržište, tražila da bude vlasni prenosnog sistema "Elektromreže Srbije", iako po zakonu to jedino može da bude država.

- Očigledno da su hteli da zaobiđu proceduru i da zaobilaznim putem dobiju mnogo više nego što je zakonski predviđeno, a na štetu države i građana - kažu izvori.

Expand player
Pogledajte više