Milan Gurović
Blic/Marko Metlaš
Milan Gurović

Blic/Marko Metlaš

Milan Gurović, Foto: Blic/Marko Metlaš

Gosti ovonedeljnog Hit Tvita su premijerka Srbije Ana Brnabić, lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Jedna od tema bilo je i porodično nasilje Milana Gurovića koji je pretukao suprugu i ćerku, nakon čega je dobio kućni pritvor. O tome se u studiju povela oštra polemika. 

- Uh. Kada bismo gledali po tviteru i tvitovima naše opozicije, vređanjima i pretnjama koje oni plasiraju, stekli bismo utisak da je ovo u redu. Meni nije u redu. Ne postoji izgovor za nasilje nad ženama. Žao mi je što se radi o našem istaknutom sportisti, ali nasilje moramo osuditi - rekla je premijerka.

Hit Tvit

Printscreen Pink

Hit Tvit, Foto: Printscreen Pink

Jovanovića je zapanjilo nešto drugo.

- Mene najviše nervira ta medijska neodgovornost. Spominjale su se neke stepenice, bacio je, pa nije, njegova ćerka... Meni je strašno to. Zar ne mogu novine da se prodaju i bez toga - zapitao je lider LDP.

Predsednik SRS izneo je pomalo neobičan stav.

- Ja nikada u životu nijednu ženu nisam udario i užasavam se nasilja nad ženama, ali ovde mi je čudno što nije bilo nikakvih povreda. Ovo što je on uradio posle... On je posle džentlmenski postupio, ostavio ženi stan, neće da se vraća tamo više. Setite se ljudi sa estrade, sportista, koji su se sudili nadugo i naširoko. On je priznao sve iako je možda formulacija prejaka - rekao je Šešelj.