Šešelj: Za kuću u Hrtkovcima pozajmio sam 40.000 evra!

Jelena Đondović | vesti 2018-05-19 16:03:58 2018-05-19 16:03:58

Šešelj se seli u svoju kuću u Hrtkovcima!

Marko Metlaš

 Lider SRS-a je za „Alo!“ otkrio da je pre nekoliko dana pazario veliku kuću u centru Hrtkovaca, mestu gde je, prema presudi Haškog tribunala, počinio zločine protiv čovečnosti, kao i da planira da na toj adresi bude prijavljen! Kuću, koja se nalazi na oko 300 metara od katoličke Crkve Svetog Klimenta, kako kaže, platio je 40.000 evra, a navodi da su Hrtkovčani oduševljeni što im je baš on došao u komšiluk.

- Prijaviću se na toj adresi, a ta kuća mi je trebala iz više razloga. Prvo, nikad u životu nisam bio vlasnik nikakve nekretnine i mislim da je vreme da nešto steknem, drugo, Hrtkovci mi se sviđaju i tamo imam posla. Komšije su vrlo lepo reagovale kad su me videle da sam gledao kuću i, iskreno, u Hrtkovcima vlada potpuno oduševljenje zbog mog dolaska. Zbog nekih problema koje sam imao sa bankom odlučio sam da je kupi moj sin Mihajlo. Kuću smo platili 40.000 - priča Šešelj, navodeći da je novac za kupovinu kuće pozajmio od prijatelja.

- Pare sam pozajmio od nekolicine ljudi, ukupno ih je pet, oni ne žele da im se imena pojavljuju u javnosti, a rekli su mi: „Vratićeš kad budeš mogao.“ Oni su divni ljudi, a i računaju da ja imam 70.000 dolara blokirano u Njujorku i 117.000 dolara u Sidneju, pa da to mora biti deblokirano i da ću moći da im vratim - kaže šef SRS-a.

Kako navodi, u toj kući planira da otvori i glavnu kancelariju komiteta za njegovu odbranu.

 - Pa ću tamo mnogo radnih dana da provodim. Naravno, otići ću i sada da se odmaram, tamo je lepo, mir je i tišina. Moja je namera da odatle dalje ganjam Haški tribunal. Čim mi stigne presuda, podneću zahtev da mi se omogući redovan pravni lek u trećem stepenu. Ja ću tamo skupljati izjave ljudi, dokaze, ugovore o zameni nekretnina, da bih pokazao da nikome u Hrtkovcima nije oteta imovina, da niko nije proteran - kaže on.

Komentarišući spekulacije da je u poslednje vreme kupio čak nekoliko nekretnina i izgradio otvoreni bazen na placu njegove majke, on kaže da to nije potpuno tačno i da je sve pošteno stekao.

- Kupljen je stan za unuke od novca koji sam zaradio ulazeći u „Zadrugu“ i započeli smo jedan objekat u dvorištu moje majke, ali to nije dovršeno, moja je namera da to bude bazen, zaista, jer meni lekari preporučuju što češće plivanje. Nikakvim kriminalom se nisam bavio i nemam načina da dođem tako do nekih velikih para - završio je Šešelj.

Žigmanov: Doneće nespokoj

Tomislav Žigmanov, oredsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, komentarisao je Šešeljev postupak navodeći da to unosi nespokoj među preostale Hrvate u tom selu i u Sremu.

- Dok se Republika Srbija jasno i nedvosmisleno ne odredi spram presude suda u Hagu o zločinima nad Hrvatima u Vojvodini i ne preduzme adekvatne mere, osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj činiće i nadalje ono što mu se prohte - naveo je Žigmanov u izjavi za hrvatske medije u Vojvodini.

 

Meštani zbunjeni

Meštani Hrtkovca sa kojima smo juče razgovarali različito gledaju na dolazak novog komšije. Dok je nekima „sasvim svejedno da li im dolazi Šešelj ili bilo ko drugi“, ima i onih koji će se, kako kažu, „truditi da ga ne sretnu negde na ulici“ i koji će ga „zaobilaziti u širokom luku jer je on asocijacija na ružnu prošlost“.

 

Expand player
Pogledajte više