Vojislav Šešelj
Pink TV/Printscreen
Vojislav Šešelj

Pink TV/Printscreen

Vojislav Šešelj, Foto: Pink TV/Printscreen

Rekorder 

Šešelj koji je i u Hagu izdržao štrajk od 28 dana, kaže da mu je kod Boška više elemenata sumnjivo:

- Onaj koji zaista ne unosi hranu ne može da sedi na suncu jer bi se posle dva dana onesvestio. Drugo, ja sam uveren da njemu unose hranu, video sam kako kese stižu u Skupštinu.

- Ovo što on radi je meni smešno, to nije štrajk glađu. U to ulazi čovek koji je spreman da pogine za neko svoje pravo ili ideju. Žrtvujući život on na taj način natera neku vlast da mu ispuni zahteve. Ovo je cirkus. Boško luduje i očigledno jede tokom noći i spava u svojoj kancelariji, umesto da sedi napolju. Drugo, onaj koji štrajkuje glađu ne može dugo da sedi na suncu jer bi se onesvestio zbog dehidratacije. Kada se ne unosi hrana, voda se teže vezuje u organizmu i dolazi do dehidratacije - objašnjava Šešelj.

Najiskusniji srpski štrajkač glađu kaže da se prva nedelja štrajka ni ne računa.

- To je samo malo radikalnija dijeta, da tako kažem. I kad štrajkuju u zatvoru ili bilo gde drugde, na čoveka se u prvih nedelju dana ni ne obraća pažnja jer se zna da to može da se izdrži. Ako zaista ne jede sedam dana onda dolazi pod kontrolu lekara i nadgleda se. I onda se već primećuje na njemu da je iscrpljen i da gubi težinu. Prvi put kad sam štrajkovao izgubio sam 8 kg za nedelju dana zbog gubitka tečnosti - priča Šešelj i dodaje da je najduže štrajkovao u Sarajevu.

Boško Obradović štrajkuje glađu

ALO! Masanori Jošida

Boško Obradović štrajkuje glađu, Foto: ALO! Masanori Jošida

Komentari (1)

veterinar

13.05.2020 09:40

Nece taj crknuti ,po ceo dan jede ,," preradjevine "