Šešelj sprema haos!

J. Đ. | vesti 2016-03-15 21:29:17 2016-03-15 21:29:17

Vojislav Šešelj, lider radikala, najavio je da će 24. marta održati veliki predizborni miting u centru Beograda!

Tanjug

Tog dana izriče se presuda Radovanu Karadžiću i obeležava se godišnjica NATO bombardovanja, pa nimalo ne čudi što je Šešelj svoj protest planirao baš na taj dan. Da priprema haos, jasno je kada se setimo da je pre samo nekoliko dana palio NATO i EU zastave, a da se tog dana očekuje divljanje desničarskih snaga zbog rigorozne presude Karadžiću.

Takođe, Šešelj kaže da ima informaciju da će mu biti „izrečena drakonska kazna u Tribunalu“, mada blaža od kazne Radovanu Karadžiću. Na protestu koji će nositi naziv „Narodni bunt protiv Vučićevog režima“ biće izraženo i protivljenje sporazumu sa NATO, ali i pridruživanju EU. Lider radikala uveren je da će se mnogo građana odazvati i doći na njegov poziv.

Kako saznajemo, policija će detaljno proceniti sve bezbednosne aspekte skupa, a Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, ističe da je reč o veoma osetljivom događaju.

- Policija će, naravno, uraditi sve bezbednosne procene i ukoliko se ispostavi da postoji bilo kakav rizik od nereda, može zabraniti skup, čak i neposredno pred samo njegovo održavanje. Teme zaista jesu osetljive, ali bilo je i ranije sličnih skupova kada se protestovalo zbog Ratka Mladića i tada nisu zabeleženi veći incidenti niti su ti skupovi bili zabranjivani. Ja sam mišljenja da će ceo taj događaj zapravo biti jedna cirkuska predstava, koju će Šešelj napraviti da bi dobio pažnju medija pred izbore, a ne bezbednosna pretnja - ističe Dragaš.

Šešelj je, inače, naveo i da će tokom izborne kampanje biti održano 30 mitinga, od kojih će jedan biti u Prištini, a jedan u Gračanici, dok će poslednji skup biti održan u Novom Sadu 20. aprila, četiri dana pred parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore u Vojvodini, koji su, kako je kazao, posebno interesantni za njegovu stranku.

Expand player
Pogledajte više