"IZNENADA SAM BANUO ISPRED NJIH..." Šešelj otkrio detalje susreta sa Putinom! Dugo će pamtiti reakciju šefa Kremlja kada ga je ugledao

Vojislav Šešelj, lider SRS-a, obelodanio je juče da se, mimo svih protokola, u četvrtak, u Hramu Svetog Save, susreo s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/Vladimir Marković

On tvrdi da je sa Putinom pričao oko 10 minuta i navodi da su mu svedoci za to predsednik države Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej.

- Van svakog protokola, u kripti Hrama Svetog Save, prvi put sam uspeo da se sretnem s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Kad sam iznenada banuo pred iznenađenu predsedničku svitu, Putin me je odmah prepoznao, srdačno se nasmejao i pružio mi ruku. Deset minuta smo razgovarali stojeći - napisao je Šešelj na Tviteru.

 

Javili su se odmah mnogi s tvrdnjama da to ne može biti tačno, jer ga niko na prenosu uživo nije video, a Šešelj je onda odlučio da za „Alo!“ do tančina otkrije kako je uspeo da uđe na prevaru u Hram i koliko je dugo, skrivajući se od specijalaca u skučenoj prostoriji, čekao ruskog predsednika.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Predsedništvo Srbije

- Ja sam u Hramu bio skriven u nekom špajzu punih pet sati i tu sam čekao da Putin dođe. U toj prostoriji se kontrolišu ventilacioni uređaji i još je neka oprema uskladištena. Sedeo sam na neudobnoj stolici i jedva sam živ ostao. U nekim momentima sam pomišljao i da odustanem, ali problem je bio što ja odatle nisam mogao izaći. Bilo je puno naše policije ispred - BIA, SAJ, Žandarmerija, ali još više ruskih agenata naoružanih do zuba. Računao sam, možda bi me ovi naši prepoznali, pa ne bi odmah pucali, možda bi me samo vezali, ali ovi ruski me ne znaju... Sedeo sam tu gde sam, a za tih pet sati nisam mogao ni do toaleta da odem, dehidrirao sam, promukao, izgubio glas načisto... - otkrio nam je Šešelj.

 

Ali, prepričao je u nastavku, sve se to promenilo kada je video Putina.

Vučić , Putin i patrijarh Irinej, Hram svetog Save
Vučić , Putin i patrijarh Irinej, Hram svetog Save, Foto: Privatna arhiva

- Kada sam shvatio da je on tu, odmah sam izašao. Stao sam ispred njega i počeo da govorim, a njegova prevoditeljka je odmah reagovala. Bio sam toliko koncentrisan da mi je svaka rečenica bila precizna, bez gramatičkih grešaka, kristalno jasna. Inače, u momentu kada sam se pojavio, svi su bili zaprepašćeni. Putin me je prepoznao. Onda se srdačno nasmejao i pružio mi je ruku. Ja sam se predstavio, on je odmah rekao da zna ko sam i sve o meni, da zna za moju stranku. Rekao sam mu da smo mi protiv ulaska u EU, da smo za uniju sa Rusijom, on je klimnuo glavnom u znak podržavanja takvog našeg stava. Rekao je onda da zna za moje robijanje u Hagu - u dahu je pričao Šešelj.

 

U razgovor se, naveo je dalje, u tom momentu uključio Vučić.

- On je rekao: „Pa, Vojo, za tebe svi u Rusiji znaju, ne moraš da objašnjavaš ko si“. A patrijarh je bio toliko šokiran da sam mislio da će se onesvestiti svake sekunde. Onda sam se i njemu obratio i eto tako je sve to bilo - završio je Šešelj.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi