Šešelj revoltiran zbog vređanja Handkea, osuo paljbu po Biljani Srbljanović i Filipu Davidu: Poznati srbomrzac, go*no u ljudskom obliku!

Alo.rs/ M. G. | vesti 2019-12-13 20:20:31 2019-12-13 20:20:31

Šešelj osuo je paljbu po Biljani Srbljanović i Filipu Davidu.

Printskrin

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj opleo je po dramskoj spisateljici Biljani Srbljanović, ali i po piscu Filipu Davidu jer su, po njegovom mišljenju, izvređali pisca Petera Handkea kome je uručena Nobelova nagrada za književnost za 2019. godinu.

Na svom Tviteru napisao je kako je Srbljanović "poznata beogradska kalaštura koja se godinama kurvala sa stranim ambasadorima i hvatala u svako izdajničko kolo".

Prema njegovom mišljenju, kako je i napisao u tvitu, zasmetalo mu je što se obrušila na velikog književnika Petera Handkea, gde je napisao: "Naziva ga negatorom genocida i đubretom. I gle, ne oglašava se niko od naših dežurnih moralista."

Prethodno, spisateljica je napisala, aludirajući na Handkea, kako dobar pisac ne mora da bude dobar čovek.

"Dobar pisac ne mora biti dobar, moralan, često može biti protuva, kriminalac, otpadnik. Veliki pisac ne mora uvek imati dobre misli, one često mogu biti podle", napisala je Biljana, što je isprovociralo lidera SRS.

Šešelja je dodatno iznervirao Filip David zbog toga što je Nobelovca nazvao "moralnom nulom".

Pisac Peter Handke je u žiži javnosti povodom uručenja Nobelove nagrade. Glavna kritika se odnosi na njegov "lik i delo" i vezana je za podršku nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića. 

Uspeo je da se zameri zapadnom svetu i naišao je na osude istog jer je, dok je boravio na prostorima nekadašnje Jugoslavije, napisao esej "Pravda za Srbiju" dok je još trajao rat.

Expand player
Pogledajte više