Šešelj: Nikolić izdao SNS, vrbuje poslanike

Beta | vesti 2017-02-16 13:19:49 2017-02-16 13:19:49

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlukom da se kandiduje "izdao stranku koju je osnovao" i da je "već počeo da vrbuje poslanike" SNS.

Profimedia

"Po nekim informacijama, on može da računa na pet do devet ljudi", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u Beogradu.

Šešelj je rekao da je Nikolić "iz ličnih interesa spreman i da razori stranku koju je osnovao", ali da nema snage za to.

Predsedništvo SNS u utorak je odlučilo da kandidat za predsednika bude premijer Aleksandar Vučić, a potom je, sinoć, aktuleni predsednik Srbije Tomislav Nikolić po nezvaničnim navodima odlučio da ponovo kandiduje za tu funkciju.

Lider SRS je ocenio i da Nikolićeva kandidatura njemu olakšava posao u predsedničkoj trci jer će lakše doći do drugog kruga.

"U drugom krugu očekujem tešku bitku izmedju Vučića i mene", kazao je Šešešlj i dodao da računa na svoju pobedu.

On je rekao da misli da je najozbiljniji kandidat za naslednika Vučića na premijerskoj pozicija Nikola Selaković, jer ga je, kako je ocenio, Vučić zbog toga čuvao od državnih funkcija poslednjih godinu dana.

"Selekavić je najmanje kompromitovan medju svim Vučićevim ministrima", kazao je Šešelj o bivšem ministru pravde.

Šešelj nije isključio mogućnost da posle eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora, SRS napravi koaliciju sa SNS i Socijalističkom partijom Srbije.

"Možda bih ja mogao da bude premijer ukoliko ne pobedim na predsedničkim izborima i napravim koaliciju sa SNS-om i SPS-om", kazao je Šešelj i rekao da bi, bez obzira na razlike u stavovima, mogli da se prilagode jedni drugima.

Expand player
Pogledajte više