Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić , Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jutarnjem programu TV Prva gostujući kod Jovane i Srđana govorio je o rezultatima istraživanja javnog mnenja koje je uradio Faktor plus, a po kom su naprednjaci "pali za dva osto".

Pročitajte i:

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić

Tanjug

On je tada otkrio da su se ti "glasovi", kako je rekao prelili SRS i Vojislavu Šešelju.

- Ja se na odgovoran način ophodim prema svemu, pa i prema istraživanju volje građana. Radim istraživanja javnog mnenja i znam kako sve funkcioniše. Pala mi je popularnost 2 odsto i otišla direktno Šešelju. Jednostavno nisam mogao da dodirnem emocije naroda, već sam govorio racionalno i odgovorno o situaciji na Kosovu. Znate, mnogo manje smo spremni da primimo istinu oko Kosova, čak i kada znamo sve to. Šešelj se ponašao lukavo, predstavaljao sebe kao zaštitnika Aleksandra Vučića. On je svojima rekao da govore sve vreme isto na sednici Skupštine - protiv EU, da nam otimaju Kosovo - ali da ne govore ništa loše o meni. I to im je koristilo - objasnio je Vučić.

Pročitajte još:

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Podsetimo prema najnovijem istraživanju agencije Faktor plus cenzus bi u ovom trenutku, pored Srpske napredne stranke koja i dalje ima većinu (51,3 odsto), prošli i Savez za Srbiju sa 10,6 odsto, pa zatim SPS sa 9,7, SPAS i DSS (6,7), SRS (5,8) i PSG sa 5,1 odsto.

Pročitajte i:

Vladimir Pejić iz agencije Faktor plus je kazao da su naprednjaci pali za dva procenta za šta bi po njegovom mišljenju razlog mogao da bude otvoreni govor lidera stranke, predsednika Aleksandra Vučića u Skupštini o Kosovu.

"Iskrenost se za sada ovako odrazila na ispitanike, što ne znači da tih nekoliko procenata ne može da se vrati", ocenio je Pejić.

Pogledajte kako je Vučić objasnio pad od dva odsto u videu: