Predrag Sarapa, Vojislav Šešelj
Printscreen
Predrag Sarapa, Vojislav Šešelj

Printscreen

Predrag Sarapa, Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen

Tema razgovora bili su neredi koji se dešavaju na ulicama Beograda, a koje predvode Boško Obradović i Dragan Đilas.

Pročitajte još:

 

Lider Srpske Radikalne stranke žestoko je osudio "kolovođe" ovog skupa okarakterisavši ih kao pripadnike "prozapadne opozicije koja se služi nasilnim metodama osvajanja vlasti".

Predrag Sarapa, Vojislav Šešelj

Printscreen

Predrag Sarapa, Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen

On je naglasio da je policija reagovala veoma strpljivo.

- Uhapšeno je nekoliko ljudi, neposrednih izvršilaca, uglavnom prekršaja, nekoliko krivičnih dela...Ovi za prekršaje su osuđena na po mesec dana zatvora, verovatno su odmah upućeni na izdržavanje kazne, ali da vidimo šta je sa onima koji su upli u državnu televiziju! Mislim na kolovođe! Ko je prvi upao – Boško Obradović, Dragan Đilas i Marinika Tepić. Oni su bili glavni tamo – rekao je Šešelj.

Kako je dodao ukoliko im državne institucije to budu tolerisale pokazuju slabost.

Pročitajte i ovo:

 

- Ovo nije bio pravi pokušaj puča i osvajanja vlasti, iako se nešto slično sprema, strane službe ne miruju, one neće trpeti upad na državnu televiziju, oni neće trpeti nezavistan režim u Beogradu, koji ne podleže zapadnim pritiscima, koji ne zavodi sankcije Rusiji, odbija pristupanje NATO – dodao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, ovo je isprobavanje i proveravanje budnosti državnih institucija, odlučnosti i spremnosti.

Predrag Sarapa, Vojislav Šešelj

Printscreen

Predrag Sarapa, Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen

- Ne radujem se ničijem zatvoru, ali oni treba da budu procesuirani. Ako se pokaju i napišu da neće ponoviti nasilje, može biti i posle mesec dana izdat akt o pomilovanju – dodao je lider SRS.

- Najkrupnije nasilje koje se desilo je upad u dravni televiziju, nasilno, uz razbijanje stakla na vratima, prozorima, naredbu Boška Obradovića da se kamionom krene na policiju, brutalno vređanje pripadnika policije. To su stavri na koje državni organi moraju da reaguju- istakao je Šešelj.

Šešelj ovom prilikom nije propustio ni da se malo našali sa voditeljem pa se dotakao njegovog šahovskog umeća i otvoreno ga izazvao:

- Ako pobediš Vučića, možes se kvalifikovati da igraš sa mnom - rekao je Šešelj i time mu zadao maltene nemoguću misiju znajući da predsednik "šije" u šahu.