Sergej Trifunović
Youtube Printscreen
Sergej Trifunović, Foto: Youtube Printscreen

 

Opet ključa na srpskom opozicionom nebu: član predsedništva Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović optužio je Narodnu stranku Vuka Jeremića i lidera Pokreta za preokret Janka Veselinovića da kreiraju atmosferu koja je uzrok jučerašnjeg napada na lidera ovog pokreta Sergeja Trifunovića.

- Funkcioneri Narodne stranke, sa izuzetkom Nikole Jovanovića i Stefana Jovanovića, već nedeljama targetiraju naš pokret kao izdajnički i kao onaj gde služba vršlja kako hoće, dok su nas označili kao ljude koji su primili novac - objašnjava Grbović za beogradske medije, dodajući da je Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa dostojanstveno prihvatila njihovu odluku da izađu na izbore, kao i lider Dveri Boško Obradović.

On je rekao da Narodna stranka utiče na stvaranje atmosfere u delu opozicione javnosti da je potpuno u redu napadati njihove članove i dodaje da se "time stvara utisak da će neko biti heroj i da čini dobro delo ako se sa nama obračuna".

Na ove reči odgovorio je blizak saradnik Vuka Jeremića i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić. On je sa Trifunovićem imao niz rasprava na Tviteru, koje su se završile blokiranjem na ovoj društvenoj mreži.

"Evo i brzog odgovora. 'Kaži mami da obuče bundu, hladno je ispod Plavog mosta' /S.T/. Tako se vaš predsednik obraća građanima na ulici. Nemaju svi nerve za ove vulgarnosti. Nije Narodna stranka prozivala PSG. Ja sam vas prozivao i tu temu nisam završio", napisao je Gajić.

Trifunović ponovo pominje majke

Lider Pokreta slobodnih građana oglasio se na društvenim mrežama prvi put nakon što je juče napadnut u Knez Mihailovoj ulici tokom prikupljanja potpisa za prestojeće izbore.

On je na svom Tviter profilu napisao da je samo tokom jučerašnjeg dana na ovoj lokaciji PSG prikupio 700 potpisa.

Tvit; Sergej Trifunović, Foto: prinstcreen

 

 

Nakon rasprave u komentarima, Trifunović je objavio još jedan tvit u kom se obratio svima koji tvrde da se prodao.

"Da rezimiramo: Svi koji ovde pišete: izdajnik, Vučićev čovek, prodao, izdao,niste ništa bolji od D. J. Vučićevića, niste ništa bolji od Željka Mitrovića. Zapravo ste i malo gori", napisao je Trifunović.

Tviteraši su na ovo imali da kažu da ga ne smatraju izdajnikom, ali ga smatraju "čovekom bez časti", da u parlamentu ne žele nekog ko je "vulgaran i bezobrazan", kao i da im smeta što "u svakoj diskusiji spominje nečije majke".