Sergej Trifunović, Dragan Đilas
Alo!/Vladimir Marković
Sergej Trifunović, Dragan Đilas

Alo!/Vladimir Marković

Sergej Trifunović, Dragan Đilas, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, uspeo je da skloni Sergeja Trifunovića sa čela Pokreta slobodnih građana, ali nije uspeo da ga u potpunosti potisne iz tog pokreta.

Naime, iako će Pavle Grbović, koji važi za čoveka bliskog Đilasu, doći na čelo PSG-a, Trifunović će se kandidovati za člana Predsedništva i na taj način i dalje imati veliki uticaj u tom pokretu.

- Đilasov plan bio je da lobira da Grbović dođe na čelo PSG-a kako bi taj pokret priključio Udruženoj opoziciji Srbije i imao kontrolu nad njim. Đilas i Trifunović su u lošim odnosima, pa je Grbović lideru SSP-a delovao kao idealno rešenje u nameri da preuzme PSG i potisne Sergeja - objašnjavaju naši izvori iz opozicije.

Da li će Đilas oterati Sergeja iz PSG-a?

 

Međutim, Trifunović je juče izjavio da se ne povlači, da se kandiduje za Predsedništvo PSG-a, a da Pavle Grbović kao jedini kandidat za predsednika ima i njegovu i podršku članova tog pokreta.

- Ja ću se kandidovati za Predsedništvo, prepustiću Grboviću mesto predsednika. Pitao sam ga samo: „Je l' znaš u šta ulaziš?“. On je rekao isto što i ja ranije: „Skočiću lastu, pa ću da vidim koliko dole ima vode.“ Ali tako se postaje igrač - kazao je on. Trifunović je naveo da je ranije između njih dvojice postojao „džentlmenski dogovor“ da se obojica kandiduju na izbornoj skupštini, ali po statutu pokreta onaj koji izgubi nema pravo da se kandiduje za Predsedništvo, odnosno ne može da se kandiduje za dve funkcije istovremeno. Skupština PSG-a zakazana je za 27. septembar.

PROČITAJTE JOŠ: