Sergej dobija funkciju! Đilasov mali naći će se u Jankovićevoj stolici!

Ekipa Alo! | vesti 2019-01-10 17:19:26 2019-01-10 17:19:26

Aleksandar Olenik, funkcioner Pokreta slobodnih građana, kazao je da ima saznanja da glumac Sergej Trifunović planira da se kandiduje za predsednika PSG-a.

Marko Metlaš

On je na taj način potvrdio pisanje „Alo!” da Dragan Đilas planira da svog potrčka Trifunovića postavi na čelo tog pokreta kako bi bivše građansko udruženje Saše Jankovića stavio pod svoju kontrolu.

- Za sada sam jedini formalni kandidat za predsednika Pokreta slobodnih građana, a imam saznanja da Sergej Trifunović planira da se kandiduje za istu funkciju - kazao je u razgovoru za dnevni list „Danas“ advokat Aleksandar Olenik, inače funkcioner PSG-a.

Pročitajte još:

 

Prema njegovim rečima, nije sasvim jasno koliki je upliv i uticaj Saveza za Srbiju na proteste u Beogradu, označavajući tu grupaciju stranaka i pokreta čisto desničarskom.

Da u Savezu za Srbiju primat imaju desničari i da je upravo to razlog zašto Đilas pokušava da se domogne PSG-a i privuče glasove liberala, naveo je i naš dobro obavešteni izvor blizak opozicionarima.

- Jankovićev pokret je u jednom trenutku bio popularan, te je zato Đilasu bitno da kontroliše i taj pokret, a Sergej Trifunović mu deluje kao pravo sredstvo za postizanje tog cilja. Đilas je isti princip primenio i u slučaju Demokratske stranke kada je na čelo te partije postavio Zorana Lutovca - kazao je naš izvor i dodao da se Đilas ne sprema samo na duel sa SNS-om već i na obračun sa Vukom Jeremićem, koji postaje neizbežan.

Glumac Sergej Trifunović juče je odbio da komentariše izjavu Aleksandra Olenika.

Sergejov brat pljuvao Sašu!

Saša Janković se povukao iz politike sredinom decembra, a interesantno je da je upravo Branislav Trifunović, Sergejov rođeni brat, optuživao je Jankovića da nije prava opozicija u Srbiji.

- On je poslat da uništi ono malo opozicije što je ostalo. Mislim da je njega postavila Služba da bude zaštitnik građana, iako je bio pripadnik Državne bezbednosti. Ljudi u njegovom okruženju, savetnici, bili su članovi JUL-a. Mislim da mu je zadatak bio da se kao zaštitnik građana sukobi sa vlašću, okupi nas nezadovoljne i deo opozicije odvede na drugu stranu i tako je drži pod kontrolom. Taj čovek je jedan od najvećih prevaranata i krivaca što je ova vlast tu gde jeste - rekao je Trifunović za Televiziju N1.

 

 

Expand player
Pogledajte više