Zorana Mihajlović
Tanjug
Zorana Mihajlović

Tanjug

Zorana Mihajlović, Foto: Tanjug

Naime, uznemirujuća poruka o uvođenju karantina od 24 časa građanima Srbije pre nekoliko dana stizala je prvo na mobilni telefon, a potom se proširila i društvenim mrežama.

Policija je utvrdila da ju je širio Vladimir P. (34) iz Beograda, koji je ubrzo i uhapšen, a onda je na saslušanju priznao da je lažnu informaciju dobio od bivše supruge Bojane za koju je rekao da radi u jednom ministarstvu…

Zorana Mihajlović

Alo!/Masanori Jošida

Zorana Mihajlović, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Bojana R., ispostavilo se ubrzo, zaposlena je u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i, kako „Alo!” saznaje, radi kao sekretarica jednog od pomoćnika ministarke Zorane Mihajlović.

Ministarstvo na čijem je čelu Mihajlovićeva ovim povodom ekspresno se oglasilo saopštenjem navodeći da Bojana R. lažne informacije nije dobila na poslu.

Kazna do pet godina zatvora

Za širenje panike predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

- U izjavi policiji Bojana R. jasno je naglasila da je informaciju koju je dala suprugu da se priprema 24-časovni karantin nije dobila od bilo koga iz ministarstva, niti da ova informacija ima veze s ministarstvom u kome radi, već da je ovu informaciju dobila od troje prijatelja čija je imena i kontakte dala policiji. Prema našim informacijama, policija će saslušati i ove građane koji su Bojani R. dali ovu lažnu informaciju - poručili su iz Ministarstva građevinarstva.

Zorana Mihajlović

Alo/Marko Metlaš

Zorana Mihajlović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Vladimiru P. je nakon privođenja određeno zadržavanje od 48 sati. On je širio paniku tvrdeći da „ima informaciju iz ministarstva da će sutra u 18 časova da se objavi zabrana od 24 sata, koja verovatno kreće za 48 sati i da će trajati najverovatnije do 15. aprila, kao i da će samo po jedan član domaćinstva moći da izađe iz kuće svaki drugi dan do prodavnice i nazad“.