Predsednik Srbije
Tanjug/Filip Krainčanić
Predsednik Srbije

Tanjug/Filip Krainčanić

Predsednik Srbije, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

* Bolest patrijarha Irineja, koji je nekoliko dana proveo u bolnici zbog iscrpljenosti, neke vladike su izgleda jedva dočekale da slobodno udare na Aleksandra Vučića

* Posle Amfilohija, koji redovno nastupa sa uvredama i kletvama na račun srpskog državnog vrha i, pre svega, Vučića, još jedan episkop Srpske pravoslavne crkve se oglasio u istom tonu

* Vladika zapadnoamerički Maksim (Vasiljević), koji je sa dvojicom kolega osnovao posebno crkveno telo u Americi van svih zakona Srpske pravoslavne crkve i dozvole Patrijaršije, sada je opleo po predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

To je učinio krijući se iza skuta patrijarha srpskog Irineja.

- Naš patrijarh nam je na početku Sabora u Žiči rekao da mu predsednik Vučić nikada za sedam godina nije izneo bilo kakav plan o Kosovu. A kako smo videli, nikakav plan nije izneo ni u Skupštini Srbije. Sve se odvija iza očiju javnosti. Međutim, biće da tu nema ničeg novog tj. da srpska politika pati od kratkovidosti - rekao je Maksim u intervju za Serbijan tajms.

Pročitajte još:

 

Zapadnoameričkom vladiki ovo nije prvi put da mimo svih stavova i saopštenja SPC nastupa sa svojim teorijama. Posle teorije o nastanku sveta, ukrajinskom pitanju, vladiku Maksima kritikovao je vrh SPC, pa je čak Sveti sinod odlučio da ga udalji sa mesta profesora Bogoslovskog fakulteta u Beogradu.

Zoran Lutovac usred emisije napravio skandal! Počela pobuna, gori u prostorijama Demokratske stranke! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 16.09.2019. 11:55 Nova neslaganja u opoziciji. Zoran Lutovac, Foto: Printscreen * Aktuelni lider DS-a Zoran Lutovac gostovao je sinoć u Utisku nedelje * Lutovac je tokom gostovanja prekršio odluku usvojenu na Glavnom odboru te stranke održanom u subotu * Članovi stranke odmah su pokrenuli pobunu, započeti su ozbiljni sukobi!

- U pitanju je lična promocija vladike Maksima, njegov pokušaj da izbori neku ličnu korist, ali mu u tome smeta ozbiljna državna politika Srbije. Ne treba zaboraviti ni na izuzetno jak uticaj albanskog lobija u Americi, pa ne bih bio iznenađen da na ovaj način preko vladike Maksima Albanci žele da naruše stabilnost i kredibilitet Srbije - navodi analitičar Zoran Spasić.

Pored toga, Spasić navodi da ne postoji potreba da bilo ko iz SPC prenosi stavove patrijarha.

- Nije primereno, etički ni moralno da bilo ko istupa u ime patrijarha, odnosno priča šta je on rekao. Patrijarh Irinej kao poglavar može da govori u ime SPC, ali ne i vladike u njegovo ime - zaključuje Spasić.

Patrijarh Irinej

Tanjug/Sava Radovanović

Patrijarh Irinej, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Komentari (1)

Marija

17.09.2019 11:43

I šta su pogrešno rekli?