Savez za Srbiju
printscreen
Savez za Srbiju

printscreen

Savez za Srbiju, Foto: printscreen

 

- Demokratska omladina je u više navrata osudila postupke Dveri kao organizacije koja kontinuirano zanemaruje činjenicu da politički deluje unutar Saveza za Srbiju. Dodatno, uprkos svim naporima, apelima i zahtevima da se ova situacija reši, a koje smo upućivali kako liderima Saveza za Srbiju, tako i predsedniku Demokratske stranke, Demokratska omladina će se zbog svega navedenog isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju dok ne bude jasno da li Savez za Srbiju podržava radikalsko delovanje Dveri i njenog lidera Boška Obradovića koji je napadom na sve demokrate i profesora Mićunovića naneo nesagledivu štetu u borbi protiv režima Aleksandra Vučića - navode oni u svom saopštenju.

Oni dodaju da u Demokratskoj stranci nije bilo niti će biti podobnih i nepodobnih kako Obradović i Dveri pokušavaju da ih označe, jer je upravo to ono što ih čini demokratama, te da je sloboda isticanja mišljenja osnovno ljudsko pravo.

- U Demokratskoj stranci, za nas, demokrate, nikada neće biti uvreda ono što govori prof. dr. Mićunović, naprotiv, na vrednostima za koje se profesor Mićunović zalaže nastala je 1989. godine i iskra demokratije iz koje je osnovana prva stranka u višestranačju u Srbiji, Demokratska stranka. Time se svaki demokrata ponosi - dodaju dalje iz Demokratske omladine.

Oni navode da će se kao mlade demokrate i dalje boriti za fer izbore, slobodu medija i sudstva i kulturu dijaloga, što , kako kažu "Obradovića po svemu sudeći, a naročito njegovim postupcima svrstava u isti koš kao i članove Srpske napredne stranke ili čak Srpske radikalne stranke, koji na sličan način pokušavaju da se revanširaju sa svojim neistomišljenicima."

- Juče je Boško Obradović nastavio sa nizom uvreda upućenim funkcionerima Demokratske stranke ponovivši sve uvrede na račun profesora Mićunovića, dodatno vređajući i narodne poslanike i samim tim sve slobodoumne građane i građanke, vređajući prošlost i sadašnjost Demokratske stranke - objasnili su predstavnici Demokratske omladine.

Kako dalje kažu, Demokratska stranka je poslednjih dana jedina meta napada i predstavnika vlasti i onih koji monopolišu pravo da govore u ime opozicije.

- Aleksandar Martinović je grubo falsifikujući činjenice, rugajući se istini na nacionalom servisu tvrdio da su demokrate ubile inspiratora promena, vizionara i prvog demokratski izabranog premijera. Bezočno prikrivajući ulogu svojih stranačkih kolega za zaustavljanje progresa i boljitka, zločin prema budućnosti zemlje pripisao je DS. Mi, Demokratska omladina, ne dopuštamo da nam bilo ko vrši revizuju istorije i u dnevnopolitičke svrhe kalja delo i ideje koje ponosno baštinimo - kaže se u saopštenju i zaključuje da zbog svega navedenog, smatraju da njihova poruka treba biti jasna i upravo zbog toga - Demokratska stranka treba biti u Savezu za Srbiju u kojem nisu Dveri ili ne treba biti deo tog istog saveza.