Sastali se Vučić i Orban: Mađari i Srbi su iskreni prijatelji

Tanjug/ Alo.rs | vesti 2019-04-14 20:36:07 2019-04-14 20:36:07

Našli se u Subotici

Instagram

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Subotici sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Fotografija susreta objavljena je na Instagram profilu predsednika Budućnost Srbije.

Pročitajte još:

Vučić je nedavno na mitiningu u okviru Budućnost Srbije u Novom Sadu izrazio zadovoljstvo šaradnjom predsednikom Skupštine Vojvodine i predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom i istako da su Mađarska i Srbija i Mađari i Srbi iskreni prijatelji i da sarađuju u obostranom interesu bolje nego ikada ranije.

Predsednik Vučić i mađarski premijer Orban su izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji, kao i saradnji u pitanjima od važnosti za ceo region.

Vučić je zahvalio i za otvorenu i snažnu podršku Mađarske evrointegracijama Srbije.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Prijateljski susret sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom u Subotici. #Serbia?? #Hungary??

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on Apr 14, 2019 at 10:41am PDT

 

Predsednik Srbije se i ovom prilikom izvinio za neodgovorne izjave, koje su se čule na jučerašnjem skupu opozicije u Beogradu, o Mađarima, građanima Srbije, jer, kako je rekao "to nije stav većinske Srbije, već stav dela neodgovornih i neozbiljnih ljudi", saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i premijer Orban su razgovarali i o mogućim novim mađarskim investicijama u Srbiji, kao i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata, posebno o izgradnji gasovoda Turski tok.

Razmatrajući regionalnu situaciju, predsednik Vučić je premijera Orbana upoznao sa zastojem u dijalogu Beograda i Prištine zbog uvođenja taksi na srpsku robu.

Sastanku su prisustvovali i ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto.

Expand player
Pogledajte više