Dragan Đilas Saša Paunović
Alo!/Rajko Ristić/Tanjug/Dušan A
Dragan Đilas Saša Paunović

Alo!/Rajko Ristić/Tanjug/Dušan A

Dragan Đilas Saša Paunović, Foto: Alo!/Rajko Ristić/Tanjug/Dušan A

Predsednik opštine Paraćin i dosadašnji zamenik predsednika Demokratske stranke Saša Paunović saopštio je da je doneo odluku da istupi iz članstva i sa funkcija u toj stranci, dodajući da će na predstojećim lokalnim izborima u Paraćinu nastupiti na listi koju će činiti lica koja su i do sada učestvovala u radu njegove lokalne koalicije.

- U razumevanju sa rukovodstvom Demokratske stranke i uz uvažavanje stava članova stranke u Paraćinu, a posle okončanja procedure kroz koju sam pokušao da se izborim za drugačije, kompromisno rešenje, doneo sam odluku da istupim iz članstva Demokratske stranke i na taj način odstupim i sa svih dužnosti koje imam u Demokratskoj stranci - naveo je Paunović u saopštenju.

Saša Paunović

Tanjug/ Dušan Aničić

Saša Paunović, Foto: Tanjug/ Dušan Aničić

Kako dodaje, "uz prihvatanje argumentacije o različitim izbornim uslovima u Paraćinu u odnosu na druge opštine, koja je izneta u unutarstranačkoj diskusiji, u Predsedništvu DS je preovladalo mišljenje da DS nije u mogućnosti da izmeni raniji stav o ovoj temi".

- U situaciji u kojoj sam morao da biram između stranke kojoj sam posvetio decenije života i ljudi za koje, sa kojima i zbog kojih sam godinama obavljao dužnost predsednika opštine, izabrao sam Paraćin. Paraćin pre Beograda. Prijatelje i komšije u gradu u kome sam rođen i odrastao i u kome želim da živim i u godinama koje dolaze, pre prestonice i "političke karijere u visokoj politici". Ovu odluku ne donosim zato što sam prestao da verujem u ideje koje zastupa Demokratska stranka, čiji sam član bio dvadeset i osam godina, ili zbog bilo kakvog sukoba unutar DS, već upravo zato da DS ne bi trpela posledice mojih odluka u okviru saveza političkih stranaka kome pripada - naveo je Paunović.

Dodao je i da članovi DS iz Paraćina koji će poći njegovim putem "sklanjaju se sa puta opozicionim političkim organizacijama u Srbiji i prestaju da budu problem i tema opozicione javnosti u pogledu "čistoće ideje" bojkota".

Paunović kaže da će na predstojećim lokalnim izborima nastupiti na listi koju će činiti lica koja su i do sada učestvovala u radu njegove lokalne koalicije.

- Podrška opozicionih političkih organizacija, ukoliko je bude, biće dobrodošla, krajnji cilj za koji se borimo i dalje je isti. Ukoliko izostane, dovoljno će biti da sa te strane ne očekujemo smetnju. Demokratskoj stranci želim sve najbolje u daljoj borbi za modernizaciju i demokratizaciju života u Srbiji. Možda ćemo se nekad u budućnosti ponovo sresti - zaključio je Paunović.

Podsetimo SZS Dragana Đilasa, čiji je DS deo, vodi kampanju bojkota izbora, ali će pojedini lokalni funkcioneri koji misle da imaju šanse za opstanak na vlasti, ipak izaći na izbore. Oni će zvanično napustiti SZS kako bi biračima ponudili još jednu prevaru. Nema sumnje da je u pitanju dogovor čiji je cilj samo borba za vlast i opstanak na funkcijama.