Saša, nemoralan si, išao si u Pećince da se slikaš!

Damira Ramadani | vesti 2017-12-25 17:23:45 2017-12-25 17:23:45

Saša Janković, lider PSG-a, ne zna gde udara!

Alo/Rajko Ristić

Nakon što se u nedelju uveče pojavio u Pećincima, njegovi dojučerašnji saradnici su mu poručili da je nemoralan i da je tamo išao samo da se slika. Kritike ga nisu preterano pogodile, te je juče otvoreno ušao u sukob i ponovo osuo paljbu po Demokratskoj stranci.

Naime, lider PSG-a se u nedelju uveče pojavio u Pećincima i ocenio da lokalni izbori koji su održani u toj opštini nisu bili slobodni. Taj njegov potez, nakon što je bojkotovao izbore, naišao je na osudu njegovih dojučerašnjih saradnika.

- Kada javno izjaviš da bojkotuješ, onda bojkotuješ. Ne ideš posle kasno po podne tamo gde se zakuvalo da bi te slikali - naveo je na Tviteru akademik Dušan Teodorović, jedan od osnivača PSG-a, a sličan stav imao je i Zoran Božanić, nekadašnji član Jankovićevog pokreta.

- Sve je mučno u vezi sa ovim izborima. Mnogo je toga bilo očekivano. Meni je, posle svega, vrhunac ovog nemorala dolazak SJ, da se na kraju priče i on slika. Da žurka ne prođe bez njega. Umesto da je učestvovao ili časno podržao demokratskog kandidata kada je to trebalo - naveo je Božanić.

Šutanovac: Ohrabrujući rezultati DS-a

Demokratska stranka osvojila je u proseku 14,28 odsto glasova birača na lokalnim izborima u četiri opštine u Srbiji, izjavio je juče lider DS-a Dragan Šutanovac, navodeći da će DS podneti više prigovora na glasanje u Pećincima. On je rekao da je DS učešćem na izborima ostvario solidan i ohrabrujući rezultat u izbornim uslovima za koje kaže da su bili veoma teški. Zahvalio je strankama koje nisu učestvovale na izborima, a podržale su DS, kao i strankama koje nisu učestvovale, a nisu se oglašavele.

- Ali ne mogu da izrazim zahvalnost, pogotovo ne onima koje smo mi podržavali pre šest meseci na predsedničkim izborima, koji nisu razumeli da ljudi koji su pre šest meseci stajali na štandovima ne bi li Srbija dobila boljeg predsednika republike, oni nisu dobili uzvratnu podršku - kazao je on i dodao da je ta stranka očigledno rezultatima na lokalnim izborima pokazala da je druga stranka po snazi u celoj Srbiji, nakon SNS-a.

Čini se da oštre kritike nisu nimalo uticale na Sašu Jankovića, koji je juče po ko zna koji put opleo po Demokratskoj stranci!

- Na Tviteru Pećinci juče „gore”. Sudbonosna bitka Davida i Golijata, zanos... PSG hitna mobilizacija, u pomoć odbrani slobode volje. Tamo pusto, sem straža SNS-a. Mi ubedljivo najbrojnija grupa na ulicama, satima. Izbori? Neko silom pobedio, neko učestvovao. PSG nije iz te priče - naveo je Janković na Tviteru, a na njegovu objavu reagovali su glumac Branislav Trifunović i docent na Fakultetu muzičke umetnosti Zoran Božanić, nekadašnji član PSG-a.

- Malo je reći! SNS saopštenje - naveo je Trifunović na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

- PSG konstantno sebe razara iznutra. Njima neprijatelji nisu potrebni. Čemu ovo, posle svega? - dodao je Božanić.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić je poručio da lider PSG-a omalovažava učešće DS-a na lokalnim izborima.

- Saša Janković, po svemu sudeći, ne razume da na predsedničkim izborima ne bi dobio ni petinu osvojenih glasova bez DS-a. Sada na uvredljiv način omalovažava učešće DS-a na lokalnim izborima. S jedne strane, to je licemerno i nekorektno, a s druge strane je demonstracija neskrivene Jankovićeve potrebe da devastira ideju izbora kao demokratske institucije. Nijedna ozbiljna stranka ne bi ostala nema na uvrede kakvima Janković obasipa Demokratsku stranku. Ako u DS-u postoji još neko ko razume osnovne postulate demokratije i pristojnosti, odgovoriće mu onako kako zaslužuje - naveo je on za „Alo!”.

Expand player
Pogledajte više