Saša moli da se Kosovu da stolica u UN!

A.I. | vesti 2018-05-05 15:10:12 2018-05-05 15:10:12

Pritiscima iz zapadnih centara moći na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića kako bi naša zemlja poklekla i formalno ili neformalno priznala Kosovo, sada se pridružio i Saša Janković, lider PSG-a!

Printskrin

On je, naime, još jednom potvrdio da podržava nezavisno Kosovo, navodeći da je „potpuno nerealno da Kosovo sada privolimo ili prisilimo da stvarno bude deo Srbije“.

Predsednik PSG-a Saša Janković ponovio je u razgovoru za „Danas“ da Kosovo treba da dobije stolicu u UN, sa svim pravima koja iz članstva proizlaze!

- Ako predložimo da se dogovorimo i o ulasku u UN, slično modelu nekadašnjeg Sovjetskog Saveza i Ukrajine ili Belorusije, dakle bez priznanja nezavisnosti s naše strane, ali sa svim pravima koja iz članstva proizlaze i kažemo da o pitanju formalne nezavisnosti s naše strane eventualno možemo da pričamo za 30 godina, a u međuvremenu da razvijamo demokratiju, privredu i dobar život, ne kočimo jedni druge već sarađujemo... Šta bismo time izgubili što već nismo - kazao je on i istakao da je potpuno nerealno da Kosovo privolimo ili prisilimo da bude deo Srbije.

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a, za „Alo!“ kaže da nije iznenađen Jankovićevim izjavama.

 - Ne bi on priznao samo Kosovo, već bi rasparčavao Srbiju komad po komad, baš onako kako od njega traže one strane službe kojima želi da se dodvori ne bi li ga dovele na vlast u Srbiji. Saša Janković je idealan za manipulisanje, teret smrti Predraga Gojkovića jeste jedan od ključnih razloga na koji računaju svi oni koji traže osobu preko koje bi destabilizovali Srbiju - kaže Glišić. 

Expand player
Pogledajte više