Saša Milovanović zapušio usta Slobi Georgievu
Printscreen
Saša Milovanović zapušio usta Slobi Georgievu

Printscreen

Saša Milovanović zapušio usta Slobi Georgievu, Foto: Printscreen

Milovanović je pri tome argumentima postavio stvari na svoje mesto, ostavivši Georgieva da u studiju vrti glavom i da se smeška, ne znajući kakve odgovore da da na tačne tvrdnje sagovornika, što i ne čudi - kako je moguće opovrgnuti istinu?

Podsetimo, Georgiev, novinar Vremena i BIRN-a, aktivni je učesnik minulih protesta u Beogradu, na šta mu je direktor Srpskog telegrafa brzo skrenuo pažnju.

- Vi, koji se pozivate na kodekse, vi učestvujete u političkoj kampanji za rušenje vlasti. To je protiv tog istog Kodeksa novinara na koji se pozivate. Znači, vi više niste novinar, vi sada šetate na protestima i praktično više niste novinar, javno ste se deklarisali kao portparol Đilasa i Jeremića, govorite o lažnom broju ljudi koji se pojavljuje na protestu i slikate se i time se bavite. Vi ste postali politički glasnogovornik, čovek koji se bori da se Dragan Đilas vrati na vlast. Šta je teško da to kažete?

Georgievu je ipak bilo teško da priča o svom političkom angažmanu, pa je, kad se već pričalo o Đilasu, pokušao da kaže da tada nije bilo medijskog mraka. On je tvrdio da je BIRN pisao o slučajevima "Bus plus", "Kontejneri" i kako se troše pare na marketinške usluge dok je Dragan Đilas bio na vlasti u Beogradu - na sve to Milovanović je mogao da kaže samo jedno:

- To nije tačno. O Draganu Đilasu 150 tekstova je objavio "Kurir", u kome sam ja bio glavni urednik. Nemojte da izmišljate, recite istinu.

Ali, i ovog puta smo bili uskraćeni za istinu Slobodana Georgijeva...

Govoreći o protestima, uz pitanje da li je učestovao u protestu ili je izveštavao, Georgiev je bio decidan:

- Ne, ja sam samo izveštavao, i to na nivou svog Tviter naloga. Ništa nisam pisao, samo sam dao video i pustio uživo...

Ali, Milovanović je opet brzo raskrinkao neistinu:

Pročitajte još:

- Napisali ste da ima 30.000 organiskih, da vas citiram.

Upetljavši se u sopstvenu laž, novinar-političar je mogao samo da kaže:

- Tako je.

Pogledajte kako je izgledao ovaj neravnopravni dvoboj i kako argumenti pobeđuju svaki put:

 

 

Komentari (1)

XXL

25.12.2018 20:42

Kad novinari imaju svoj performans pred sluđenim narodom u zadnjih 30.g. Bože me sačuvaj srbadija nema druga posla pola veka ... i kome trebamo ... naravno ne EU kao grbavci ...