Aleksandar Šapić
Milorad Milanković
Nisam kriv:  Aleksandar Šapić

Đorđe Kojadinović

Aleksandar Šapić, Foto: Đorđe Kojadinović

Doskorašnji predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić večeras je na sednici Skupštine te gradske opštine ponovo izabran na to mesto sa 27 glasova za i četiri protiv.

Za Šapića su glasali odbornici njegove grupe građana, a podržali su ga odbornici SRS i DS, dok odbornici SNS nisu prisustvovali.
Za zamenika predsednika opštine izabran je Svetozar Andrić odbornik Srpske narodne partije i član predsedništva te stranke.

Šapić je rekao da ne može sa sigurnošću da kaže ko je za njega glasao, jer je glasanje bilo tajno, ali pretpostavlja da su to učinili odbornici iz Udruženja "Za naš grad", odbornici SRS i odbornici DS.

"U izvršnoj vlasti ćemo biti mi i SRS, DS neće učestvovati u izvršnoj vlasti", rekao je Šapić dodajući da mu je žao što nisu prisustvovali odbornici SNS-a.

"Na kraju krajeva, mi nećemo praviti nikakve koalicije i ja smatram da opštinska vlast treba da živi od skupštine do skupštine. Biće otvorena vrata uvek svima", rekao je Šapić novinarima posle izbor, dodajući da se nada da to što SNS ne učestvuje neće uticati na zdravu komunikaciju sa gradskom vlašću.

On je dodao i da mu je drago što je SRS "pokazala političku zrelost", navodeći da su rekli da je lokalna politika lokalna i da žele da mu pomognu bez ikakvog uslovljavanja.

Odbornik DS Dragan Vujović potvrdio je da će odbornici te stranke podržati Šapića.

Šapić je najavio da će i u buduće raditi kao do sada i da će mu u prvom planu biti unapređenje uslova na toj opštini.

"Da uradimo puno malih stvari, parkić, teren više, da unapredimo sadržaje, sve opštine ugledajući se na nas imaju sada besplatne programe, akcenat će biti na najstarijima i najmlađima", rekao je Šapić.

On je dodao i da očekuje dobru komunikaciju sa svim organima, kako republičkim tako i sa gradom Beogradom.

"Naš zadatak je da što bolje sarađujemo i učiniću sve da u tom pravcu razmišljam", rekao je Šapić odbornicima.
Šapić je rekao i da opština Novi Beograd može da bude primer drugima i da će se svi u izvršnoj vlasti opštine truditi da rade najbolje što mogu.

"Trudićemo se da uradimo u najmanju ruku ono što smo u prošlom mandatu i ljudi to od nas očekuju", rekao je Šapić uoči glasanja o novom rukovodstvu opštine.

Sednici Skupštine opštine Novi Beograd prisustvovao je 31 od 49 odbornika.

Novoizabrani zamenik predsednika opštine Svetozar Andrić (1954) diplomirao je na Vojnoj akademiji u Beogradu 1979. godine i obavljao brojne visoke vojne dužnosti. Nosilac je čina general potpukovnika i više vojnih odlikovanja. Nakon odlaska u penziju vodio je porodičnu firmu.

Do izbora predsednika i zamenika predsednika opštine, odbornici su razmatrali razrešavanja i imenovanja članova upravnih i nadzornih odbora "Novobeogradske kulturne mreže, Turističke organizacije, direktori javnih preduzeća iz ingerencija te opštine. Takođe, izglasali su stalna radna tela opštine.

Komentari (5)

Сава Прокоповић из Ритопека

20.07.2016 20:27

Видимо по другим медијима, да нешто нема довољно људи за давање подршке. А данас је последњи дан. Изгледа да је Шапић пао. Нови избори у Новом Београду. Због тога је он сам себе изабрао за председника Скупштине Нови Београд, јер је знао да нема подршку за председника општине Нови Београд.

Nbgd

21.07.2016 01:10

@Сава Прокоповић из Ритопека - Savo, nemo ti iz Ritopeka da mi se mnogo brines za N. Beograd.

Миле96

20.07.2016 21:07

Драго ми је што је Шапић поново изабрљн, подршка њему и радикалима.

Blok 45

21.07.2016 00:05

Karlobag, Ogulin, Virovitica crni Sapicu.

N Bgd

21.07.2016 00:07

Novi Beograd sa radikalima do Tokija.